Білецька ОТГ взяла курс на зміцнення фінансової спроможності

08.04.2020 11:43   Опубліковано : Сергій Волохатий
Джерело: TeNews

Днями радники Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» провели онлайн-консультацію для представників Білецької ОТГ. Експерти регіонального офісу надали рекомендації працівникам громади щодо роботи ради в період карантину та особливостей виконання бюджету в цих умовах.

За підрахунками експертів Тернопільського регіонального офісу «ULEAD з Європою», Білецька громада у минулому році показала третій в області показник по економії бюджетних коштів (близько 6 657 000 грн.), завдяки  ефективному проведенні закупівель у системі Prozorro. У співвідношенні зекономлених коштів до власних доходів загального фонду, а також в розрахунку зекономлених коштів на одного жителя Білецька ОТГ впевнено посідає перше місце в області.

«Білецька ОТГ має одні з найкращих показників фінансової спроможності в області – перше місце по питомій вазі капітальних видатків. Спостерігається мінімальний рівень дотаційності (3,4%) та позитивна динаміка приросту місцевих податків. Такі успіхи громади слід розвивати», – зазначив Сергій Триюда, радник з питань муніципальних фінансів та управління.

Також фахівці Тернопільського регіонального офісу разом з фінансистами громади обговорили шляхи збалансування доходів та витрат в умовах здійснення карантинних заходів.

Крім цього, були надані роз'яснення по заповненню електронних декларацій згідно останніх змін в законодавстві. Зазначимо, що 20 березня 2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про запобігання корупції”», що змінює порядок заповнення декларацій. З роз’ясненнями, які підготував радник Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Михайло Лисиканич, можна ознайомитися тут – https://cutt.ly/FtlMpUD.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews