Львівська прокуратура не допустила незаконної екстрадиції до Росії члена ісламської партії

09.04.2020 23:30   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: LvNews

Згідно даних Генерального секретаріату Інтерполу фігурант розшукується правоохоронними органами Російської Федерації з 2017 року.

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Чоловіка підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 205.5 (участь в діяльності організації, яка у Росії визнана терористичною) КК Російської Федерації, який він, за версією іноземних правоохоронців, вчиняв у період листопада 2012 – травня 2015 року.

Однак, перевіркою обставин, що перешкоджають видачі, є те, що діяльність «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі» в Україні не заборонена, а дії цієї особи не є злочинними.

Судами різних інстанцій постановлено, що ця організація є міжнародною ісламською партією, яка декларує виключно мирні засоби роботи серед мусульман, не має військового крила чи озброєних прибічників.

Єдиною країною, де «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі» заборонена і визнана  «терористичною організацією» є Росія.

Разом з тим, організація цілком легально діє в усіх демократичних країнах Європи та Північної Америки, за винятком Німеччини, де забороненими є публічні заходи партії. Та при цьому, члени «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі» не переслідуються правоохоронними органами країни.

Провідні правозахисні організації світу, зокрема, «Amnesty International», визнають членів цієї партії, засуджених до ув`язнення у країнах СНД, політичними в`язнями та рішуче засуджують численні факти катувань та позасудових страт.

За результатами екстрадиційної перевірки Прокуратурою Львівської області складено висновок про встановлення обставин, які перешкоджають видачі (екстрадиції) одного із членів організації «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі» компетентним органам Російської Федерації для притягнення до кримінальної відповідальності.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews