«Місто турботи» - проект Тернопільської громади для підтримки всіх потребуючих

11.04.2020 09:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Міська рада Тернополя організувала благодійний проект «Місто турботи». Це проект допомоги потребуючим, які опинилися у критичній ситуації в зв’язку із карантином.

Що таке «Місто турботи»

Цей проект реалізує Тернопільський міський територіальний центр соціального обслуговування населення, управління соціального захисту міської ради Тернополя, Тернопільський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Червоний хрест. Також  до проекту «Місто турботи» активно залучаються громадські і волонтерські організації, а також представники бізнесу.

У рамках цього проекту організовано збір та передачу продуктових наборів для пенсіонерів, багатодітних сімей, сімей у якій виховується дитина з інвалідністю та інших соціально незахищених верств населення. Також потребуючі будуть забезпечуватися медикаментами.

Продукти харчування будуть розподілятися у логістичному штабі («Палаці кіно») і розвозитися до домівок тим тернополян, котрі цього найбільше потребують. Розносити їх будуть спеціалісти управління соціального захисту міської ради Тернополя та представники «Червоного хреста»

Також за словами міського голови Сергія Надала, до проекту «Місто турботи» також залучені торговельні мережі міста, де проводиться збір продуктів

«У проекті візьмуть участь торгівельні мережі «АТБ», «Сільпо». В маркетах будуть організовані місця, де будь-хто зможе залишити продуктові або промислові товари, які потім підуть на благодійність. Тому можна говорити, що «Місто турботи» - це проект всіх тернополян для підтримки потребуючих», - заявив мер Тернополя.

Які товари розноситимуть в рамках проекту «Місто турботи»

Наразі для потребуючих тернополян готують «великодні пакунки», щоб люди змогли відчути свято Христового Воскресіння. Також будуть роздавати пакети з продуктами найпершої необхідності та, за потреби медикаментами та засобами індивідуального захисту.

В управління соціального захисту готуються роздавати також картоплю та фрукти.

Хто отримує допомогу від «Міста турботи»

За інформацією управління соціального захисту, станом на 10 квітня 2020 року за допомогою звернулося майже 300 людей. Разом з тернополянами, які вже перебувають на обліку управління соцзахисту цей список вже доходить до 1000 людей. В управлінні розуміють і готуються, що цей список буде постійно зростати.

Найперше допомогу отримують пенсіонери, багатодітних сімей, сімей у якій виховується дитина з інвалідністю, які стоять на обліку в управлінні соціального захисту міської ради. Також допомогу отримують й інші соціально незахищені верстви населення.

Сьогодні потребують допомоги й люди, які втратили роботу через карантин. Не мають заощаджень. Ось приклад конкретної тернопільської родини. Жінка втратила роботу через карантин. Тепер вона з внуком живуть виключно на пенсію її мами. Ця родина вже отримала допомогу.

Як отримати допомогу від «Міста турботи»

За адресною допомогою у Тернополі можна звернутися у наступні організації:

- Тернопільський міський територіальний центр: 23- 56 -52; 067-53-05-906; 23-56-68;

- Тернопільський міський центр соціальних служб для дітей та молоді: 23-55-92;

- «Телефон довіри»: 43-31-00.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews