Тернопільщина: освячення верби та пасок відбудеться дистанційно

11.04.2020 16:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

На Тернопільщині Великодні богослужіння, освячення верби та пасок відбудеться дистанційно. Такі заходи в рамках карантину підтримали Члени обласної Ради Церков Тернопільщини. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Так, жителі сіл та селищ зможуть посвятити Великодні кошики поблизу воріт приватних домівок. А у містах обіцяють запросити священнослужителів у пекарні і освятити паски до продажу.

«Щороку ми з нетерпінням очікуємо Великодня, з ним пов'язано багато чудових традицій. Однак цього року ми змушені відзначати світле свято Воскресіння Христового в особливих умовах. Ми розуміємо, що саме пасхальний період може бути часом найбільшого поширення коронавірусу. Тому відповідальність представників релігійних організацій і громад зараз є особливо важливою. Ми закликаємо всіх мешканців краю залишатися вдома, брати участь у святкових богослужінь в онлайн та не наражати на небезпеку себе і своїх рідних, — зазначив Володимир Труш.

Якщо ж віряни все-таки вирішать піти до хрому, то священнослужителі наголошують, що одночасно перебувати в церкві зможуть до 10 осіб, сукупно із розрахунку 1 особа на 5 мкВ. Також, всі присутні обов’язково повинні мати засоби індивідуального захисту.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews