У Тернополі францисканська молодь під час карантину допомагає потребуючим

13.04.2020 10:13   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

У Тернополі францисканська молодь під час карантину допомагає потребуючим. Хлопці та дівчата доставляють найнеобхідніші речі, а саме: маски, медикаменти та їжу, яку збирають разом з отцями францисканами, ініціативою "Єднання поколінь" та усіма небайдужими тернополянами.

Волонтери розповідають, що найбільше люди потребують хліба, олії, крупів, макаронів, яєць, сиру, цукру, масла, м’ясних продуктів, печива, фруктів.

«Часто контакти людей, які потребують допомоги, волонтерам підказують і знайомі, а буває, що вони зустрічаються випадково. Кожного дня активісти відвідують понад 20 домівок, за два тижні допомогли вже близько сотні осіб. Працюють по усьому місту, добираються як пішки, так і велосипедами чи автомобілями. Під час роботи юнаки і дівчата обов'язково одягають маски та рукавиці й дотримуються дистанції при зустрічі з людьми», - каже активіст Роман Романюк.

Волонтери розповідають, що є пенсіонери, які приймають доставку лише за власні кошти, а і інша категорія – це люди, фінансове становище яких не дозволяє їм оплатити і вони приймають усе, що їм приносять безкоштовно.

Роман Романюк зауважує, що у волонтерів дуже багато роботи, адже є чимало потребуючих.  «Тішить, що є багато небайдужих тернополян, які хочуть допомагати волонтерам і підтримувати  потребуючих людей, і, до речі, не тільки під час карантину. Нам також уже запропонували співпрацю представники «Червоного Хреста», - каже активіст.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews