Людмила Марчук

Людмила Марчук

Редактор, журналіст, RvNews

Настала пора для нашого самовизначення, - Людмила Марчук

13.04.2020 11:41   Автор : Людмила Марчук
Джерело: RvNews

Прийшли нині цікаві думки. Поділюся. Вчора зателефонувала одна знайома і сказала: "Мені заборонили працювати, бо мені за 60. Як же я витримаю це сидіння вдома? Це ж кінець!"

Мені дивно таке чути, бо моя робота робиться тільки усамітнено, тож карантин у тому варіанті, як він проходить у мене, мені подобається, мені ніколи не буває нудно і часу завжди бракує. 

Але після цієї розмови я подумала: " А ми ж бо звикли жити тільки по горизонталі! У щільних графіках, складених роботодавцем. По накинутому нам плану. У щільно заповненому інформаційному просторі. 

Погодьтеся: рідко хто виділяє в день бодай годину для повного усамітнення й занурення в себе, у свої думки, у розмірковування над якоюсь ситуацією, розмовою з кимось, темою, аналізом побаченого й почутого, або ж над плануванням свого дня, місяця, року, життя. Ми втратили себе. Чи не так? 

Ми як біороботи. Телевізор, ЗМІ, мережі ліплять з нас те, що комусь вигідно. Нині нами опанував вірус страху. І ми дійшли до того, що боїмося вже не тільки вірусу й голоду. Нам стало страшно навіть нас самих. Ми боїмося залишитися сам на сам із собою, власними думками, власною самістю. Ми ж бо не знаємо себе. 

То, виходить, що наш президент, сам того не відаючи, напророчив, бо нині от настав час спитати себе: "Хто я? Для чого я? Куди мені йти?" 

А, може, це і є та пора, настала ось, для нашого самовизначення? Щоб ми збагнули нарешті свою сутність: хто ми, кожен з нас, колупнули думками вглиб свого роду, народу та спитали у себе: "А чи так я живу?" Може нам пора змінитися, змінити свої старі віджилі стереотипи, все поміняти? 

Ми на цій кульці земній - усі брати й сестри. ВІрус показав, як тісно ми поєднані. Тож коли далі будемо дурити одне одного, ошукувати свого брата, його гнобити, нас з'їсть вірус. Це неминуче станеться, бо порушення законів людського співжиття - це порушення законів Всесвіту. Матриця наша не витримала. 

Людство мусить змінитися. Інакше не виживе. Читаймо на самоті Шевченка. Там усе написано.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews