«Продовжують боротися за кожен клаптик землі»: на Тернопільщині два дні ліквідовували пожежу у лісі

14.04.2020 15:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Попри розповіді та застереження рятувальників, люди продовжують підпалювати суху траву. Так, лише впродовж минулих вихідних, вогнеборці рятували від вогню ліс у селі Івачів Долішній, загальною площею 36 гектарів..

Як повідомляє Управління ДСНС у Тернопільській області, перше повідомлення про пожежу надійшло 10 квітня о 16 год. 54 хв – горів ліс на площі 4 гектари. Суха та вітряна погода сприяла поширенню полум’я. В результаті чого, під загрозою опинилися житлові будинки та господарські споруди. Рятувальники, разом із місцевими мешканцями, до півночі гасили полум’я. Після ліквідації пожежі на місці організували патрулювання, щоб зразу ліквідовувати нові осередки загорянь.

Наступного ранку, 11 квітня, люди зателефонували із проханням про порятунок, адже у лісу виявили нові осередки горіння. Рятувальники знову, разом із місцевими жителями, боролися із вогнем. А через пару годин після ліквідації пожежі, надійшло повторне повідомлення про горіння того ж лісу. На цей раз 8 рятувальників, місцеві жителі та староста с. Івачів Долішній, працівники комунгоспу Білецької ОТГ боролися з вогнем близько чотирьох годин. Пожежу вдалося ліквідували о 16.50 годині.

 

Для визначення обставин та причин виникнення пожеж залучалася оперативна група Тернопільського РВ Управління та слідчо – оперативна група ТРВ ТВП ГУНП України у Тернопільській області. За результатами роботи встановили, що вогонь розповсюджувався з ділянки, що межує з лісом та поширювався в його глибину. Ймовірною причиною пожежі є порушення правил пожежної безпеки при проведенні благоустрою.

Зазначимо, що на Тернопільщині з початку року виникло 804 пожежі в екосистемах, з них 3 покладів торфу. Загалом, вогонь випалив 757 Га землі в області та став причиною смерті двох людей.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews