«Щоб не допустити порушення правил карантину під час свят»: у Тернополі посилять патруль

16.04.2020 17:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Тернополі, з 18 по 20 квітня, щоденно патрулюватимуть майже 600 поліцейських та військовослужбовців. У посиленому варіанті також працюватимуть усі екстрені служби.

Як повідомляють в ГУНП, для того щоб не допустити порушення правил карантину, як у Вербну неділю, поблизу храмів та інших культових споруд будуть встановлені патрульні наряди.

«Ми звикли святкувати, зібравшись великою родиною. Та цього року мусимо обмежитися малими спільнотами — у колі сім’ї, у своїй домівці, слухаючи богослужіння онлайн. Такі вимушені заходи - це наша спільна боротьба з недугою, що вражає мільйони людей, забирає життя тисяч. З досвіду - інфекція шириться там, де скупчення людей. Тому наше завдання запобігти цьому», — розповідає начальника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола.

Правоохоронці також наголошують, що вірянам до храму не варто заходити, у винятковому випадку — одна, дві особи. Інші зобов’язані перебувати на вулиці у захисних масках, дотримуючись дистанції. Що стосується освяти пасок, то поліцейські радять священникам здійснити благословення великоднього хліба у пекарнях, чи безпосередньо у крамницях,  а  в сільській місцевості віряни можуть виставити пасхальні кошики за ворота, де їх освятять священники.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews