Лановецька ОТГ демонструє ріст фінансових показників

17.04.2020 11:43   Опубліковано : Сергій Волохатий
Джерело: TeNews

Днями радники Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» в режимі онлайн-включення спілкувалися з фінансистами Лановецької громади, яких цікавили питання пов’язанні з мінімізацією негативних наслідків для бюджету ОТГ від запровадження карантинних заходів.

Експерти Тернопільського регіонального офісу розповіли представникам громади про кращі практики ефективного управління фінансами в період карантину. Наголошувалося на важливості пошуку додаткових джерел наповнення бюджету, включаючи заповнення заявок для участі в міжнародних та національних програмах технічної підтримки.

«Доходи загального фонду бюджету Ланівецької ОТГ за 2019 рік склали 44 млн 951,5 тис. грн.. Громада багато інформації роботи проводить з підприємцями, що допомогло збільшити доходи від  ПДФО  на 14,3 % відносно попереднього року. Також спостерігається приріст +42,5% надходжень по податку на майно, сплата єдиного податку на території громади збільшилася на 15,4%, а акциз виріс  на 32%. За цим показником Лановецька ОТГ займає третє місце серед 49 громад  області», – розповідає Сергій Триюда, радник з питань муніципальних фінансів та управління.

Зазначимо, що в Лановецькій ОТГ співвідношення видатків управління та доходів загального фонду бюджету на рівні 19,6%, а це шостий показник в області. Капітальні видатки з бюджету громади складають 1904,6 грн. на 1 мешканця ОТГ – четверте місце на Тернопільщині.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews