Михайло Апостол: «Поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час Пасхальних служб»

18.04.2020 13:43   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Радник міністра внутрішніх справ України Михайло Апостол повідомив, що поліцейські усіляко сприятимуть безпечному проведенню на Тернопільщині Великодніх свят і слідкуватимуть, щоб біля церков не було скупчень людей та щоб ніхто не чинив провокацій. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook:

«Поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час Пасхальних служб.

В самих храмах можуть бути присутні лише ті, хто забезпечують службу – максимум 10 людей. Прихожани зможуть відвідати храм після служби – максимум по дві людини.

МВС вживає безпрецедентні заходи для захисту здоров’я наших громадян.Поліція в постійному контакті із священними різних конфесій і досягли домовленостей, як проводити Пасхальні служби під час карантину. Під час богослужінь в церкві можуть бути присутні максимум 10 людей, і це не прихожани. Це лише ті люди, які забезпечують службу і допомогають її проводити, а також ті, хто забезпечує трансляцію онлайн. І звичайно, всі вони мають бути в масках. Сама паства зможе заходити в храм після служби, якщо це малий приход – по одній людині, якщо великий – по дві людини».

Поліція в рамках домовленостей та на виконання постанови Кабінету Міністрів про недопущення розповсюдження на території України COVID-19 в разі скупчення людей біля храмів буде діяти в декілька етапів.

Перший етап – це роз’яснення серед громадян.

У разі повторних порушень поліцейські будуть складати протоколи. Ми не дамо провокаторам організовувати масові заходи біля приходів.
Життя і здоров’я людей - найбільша цінність нашої держави», - зазначає Михайло Апостол.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews