У митрополита Онуфрія виявили коронавірус. В УПЦ МП це заперечують

18.04.2020 16:09   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: lb.ua

У глави УПЦ Московського патріархату митрополита Онуфрія діагностували наявність коронавірусу. Цю інформацію підтвердило джерело LB.ua близьке до митрополита.

За його інформацією, владика здав позитивний тест чотири дні тому. Симптомів поки немає. Лежить в "боксі Новинського", - зазначив співрозмовник LB.ua.

Раніше ZN.UA з посиланням на джерела повідомив, що главу УПЦ МП госпіталізували в Київський інститут серця Бориса Тодурова.

“Онуфрій перебуває в спеціальній палаті в лікарні Тодурова, яку забезпечив усім необхідним для інфекційних захворювань, включаючи найсучасніший апарат штучної вентиляції легенів, особливо тонко і ефективно виконує функцію наповнення легенів киснем, народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Вадим Новинський", - пише видання.

Тим часом, в Московському патріархаті наявність COVID-19 у Онуфрія заперечують.

"На цей момент митрополит Онуфрій готується до Літургії і зустрічі Воскресіння Христового. Блаженніший здоровий і відчуває себе добре", - йдеться на сторінці Центру інформації УПЦ в фейсбук.

Згідно з повідомленням, Онуфрій здійснить Великоднє богослужіння в домовому храмі, у своїй резиденції в суботу.

Також УПЦ МП інформує про відсутність коронавірусу у митрополита Антонія (Паканича), який напередодні брав участь в прямому ефірі на одному з телеканалів.

Нагадаємо, 15 квітня народний депутат Вадим Новинський здав позитивний тест на коронавірус. Він заявив, що у нього немає ніяких симптомів хвороби.

Пізніше стало відомо, що Новинський зустрічався з митрополитом Онуфрієм напередодні позитивного тесту на COVID-19, коли передавав йому 850 тис. медичних масок.

Крім того, спалах коронавірусу зафіксовано в Києво-Печерській Лаврі. Тільки за останню добу там підтвердили 26 нових випадків, таким чином число хворих перевищило 100 осіб. Троє ченців Лаври померли.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: lb.ua