На Тернопільщині чоловіки зрізали дороговартісні породи дерева

18.04.2020 18:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Семеро жителів Рівненської області вирубували дороговартісні породи дерева на території Чортківського та Заліщицького заказників. В результаті чого, чоловіки завдали збитків лісовому господарству Тернопільщини на кілька сотень тисяч гривень.

Як повідомляє в поліції, зловмисники незаконно вирубали вісім дерев породи дуб червоний, п'ять з яких встигли вивести, а три дерева залишилися.

«Ми почали відпрацьовувати територію і перевіряти транспортні засоби, які у день злочину проїжджали в бік заказника. Завдяки системі відеоспостереження "Безпечне місто", ми встановили транспортний засіб підозрюваних, а також його власників. Вчергове "засвітилося" авто підозрюваних 17 квітня в Заліщицькому районі. Зловмисники встигли вирубати й там близько п'ятої ранку ще п'ять дубів. Проте вивезти їх чоловіки не встигли», — розповідає заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Степан Яцух.

Правоохоронцям вдалося впіймати зловмисників з вантажівкою деревини. Як згодом з'ясувалося, чоловіки валили дерева за допомогою бензопил вночі, а потім вивозили невеликим вантажним транспортом та продавали.

До слова, суми збитків нанесені Чортківському лісгоспу становить 200 тисяч гривень, а втрати в Заліщицькому лісі фахівці ще підраховують. На «чорному ринку» куб такого дуба вартує близько 500 доларів США.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews