П’ятирічному Марчику із Тернополя потрібна допомога небайдужих

21.04.2020 13:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Терен

Ще з народження лікарі боролися за життя тепер уже п’ятирічного Марчика. Відновити його здоров’я на 100 відсотків так і не вдалося, але медики допомогли хлопчику вижити. Весь цей час він перебуває на спеціальному харчуванні та лікуванні, які є дорого вартісними, тому йому і потрібна постійна допомога не тільки небайдужих тернополян, жителів області, але і всієї України.

У віці п’яти років він важить всього лиш 11,7 кг, має спастичний тетрапарез, багато супутніх діагнозів. Хлопчик потребує постійного спеціального харчування та підгузників. Марк хворіє з народження, 9 днів він перебував на апараті штучного дихання, зараз має складний неврологічний діагноз – органічне ураження нервової системи. Його мозок не працює як треба, а тому і все тіло. Не володіючи самостійними координованими рухами, він відчуває тільки спазми (спастику). Такі неправильні рухи якраз з’їдають найбільше енергії. Найкраще набирати вагу йому допомагає суміш від PEDIASURE. Усе лікування Марка – підтримуюче, виправити нічого неможливо, але потрібно постійно допомагати йому – вітамінами, спеціальним харчуванням, фізичними вправами, лікуванням.

Мати хлопчика веде групу у соціальній мережі FacebooK «Марк – життя одного фріка», де розповідає про маленькі досягнення Марчика, перебіг його днів та висвітлює різні моменти із його життя.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Терен