Вимагаємо розірвати договір оренди Почаївської Лаври з УПЦ МП, – Богдан Яциковський

22.04.2020 22:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

У  запроваджених урядом суворих карантинних заходах   проти поширення коронавірусу, Почаївська Лавра православної церкви МП і далі продовжує свою дистабілізаційну діяльність. Незважаючи на те, що на її території медики діагностували  хворих на COVID-19  монахів і духівників, а двоє з них уже померли від цієї недуги, тут і надалі відбуваються велелюдні відправи. Зокрема, чимало парафіян з прилеглих  до Лаври районів та навіть з-за меж області брали участь  у відправах на Вербну неділю та на Великдень. 

Безумовно, що такі серйозні порушення карантину призвели до зростання кількості заражених коронавірусом.  І це підтверджують щоденні дані МОЗу. 

З інформаційних джерел стало відомо, що російська церква не заборонила Великодні богослужіння за участю людей тільки в Україні. Отже це - спланована Кремлем акція проти нашої держави, цілеспрямований злочин проти нашого народу, за який московські попи мають понести кримінальну відповідальність.

З метою недопущення подальших провокаційних дій російської церкви в Україні вимагаємо від Міністерства культури України розірвати договір оренди об’єкта національного значення - Почаївської Лаври з УПЦ МП та повернути святиню під крило Православної церкви України.

Богдан Яциковський


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews