Буде п'ять районів: на Прикарпатті таки створять Франківський район

23.04.2020 08:32   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Голос-Інфо

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків у щоденному відеозверненні, пише - Голос-Інфо з посиланням на Суспільне.

“Буде і Франківський район у складі Івано-Франківська, Тисменицького і Тлумацького районів. Це новий район, який буде запроваджено з осені. Які повноваження – ще ніхто не знає”, – сказав очільник міста.

Також до Івано-Франківська доєднають Тисменичани, Камінне, Радчу, Чукалівку, Узин, Драгомирчани, Братківці і ще п’ять приміських сіл.

До слова, шостого березня під час круглого столу в Мінрегіоні Центр політико-правових реформ презентував пропозиції щодо кількості адмінтеродиниць субрегіонального рівня. Зокрема, в Івано-Франківській області запропонували поділити територію на чотири повіти: Калуський, Галицький, Надвірнянський та Коломийський.

За словами голови правління Центру політико-правових реформ Ігоря Коліушка, обговорення відбулися протягом вересня-листопада 2019 року у кожній з 24 областей. На їхній основі підготували пропозиції щодо кількості адмінтеродиниць субрегіонального рівня.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків висловив тоді теж свою думку з приводу потенційного поділу Прикарпаття.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос-Інфо