Проєктні менеджери з ОТГ Тернопільщини навчалися онлайн

26.04.2020 12:13   Опубліковано : Сергій Волохатий
Джерело: TeNews

28 учасників з 20 громад Тернопільської області взяли участь в онлайн-семінарі  «Посилення потенціалу ОТГ з основ проєктного менеджменту», який проводили експерти Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою». Учасники кілька годин активно працювати разом з експертом з регіонального розвитку Тарасом Рашкевичом.  

Програма вебінару складалася з матеріалу, який був цікавим для представників ОТГ, громадських активістів, досвідчених проєктних менеджерів та новачків.  Тарас Рашкевич, експерт з регіонального розвитку «U-LEAD з Європою», зумів поєднати складу теорію з практичною стороною проєктної діяльності, що було найбільш цікаво для учасників заходу.   

На прикладі проєктних заявок вдалося обговорити  складнощі формулювання проблеми, мети та завдань проєкту. Також були детально проаналізовані загальні та конкретні цілі, результати та заходи, які є важливою складовою кожної проєктної заявки.   

Керівниця Тернопільського регіонального офісу Наталія Онищук зазначила, що проєктний менеджмент це не просто можливість для залучення додаткових ресурсів та розвитку громад, але й чудовий інструмент для налагодження ефективної комунікації керівництва ОТГ з громадськими організаціями.

«Такі партнерства дозволять досягти хороших результатів у проєктній діяльності та отримати ресурси для реалізації спільних ідей. Зараз діє чимало грантів, які надають кошти для боротьби з COVID19, спробуємо працювати в даному напрямку», – розповіла вона.

Значна частина семінару була присвячена розгляду практичного кейсу на основі конкурсу малих грантів 2020 для України посольства Словацької Республіки в Києві. Разом з учасниками семінару вдалося детально проаналізувати структуру самої заявки. Наводилися приклади успішних ідей, які були підтримані донорами з різної тематики, в тому числі по боротьбі з COVID19.

«На сьогоднішньому семінарі, як і завжди, почерпнула для себе багато актуальної та корисної інформації, яка необхідна у моїй роботі. У повній мірі вдалося дізнатися як посилити потенціал громади, залучаючи ґрантові кошти. Плануємо взяти участь у Конкурсі малих грантів 2020 для України посольства Словацької Республіки в Києві, враховуючи роз’яснення та рекомендації нашого сьогоднішнього тренера Тараса Рашкевича. Також важливою була інформація про інші актуальні конкурси від керівниці Тернопільського регіонального офісу Наталії Онищук. Щиро дякую!», – ділиться враженнями Оксана Зазуляк, представниця Настасівської ОТГ.

Тренер акцентував увагу учасників на супровідних документах, які відіграють важливу роль при подачі заявки. Зокрема це стосувалося документів, що підтверджують реєстрацію та організаційно-правову форму заявника, рекомендаційні та мотиваційні листи. Крім того, учасники розглянули вимоги донорів до формування бюджетів проєктів, прийнятні та неприйнятні витрати.

Нагадаємо, що Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews