Громади Тернопільщини взяли участь в онлайн-марафоні з просторового планування

26.04.2020 20:13   Опубліковано : Сергій Волохатий
Джерело: TeNews

24 квітня командою Тернопільського регіонального офісу було організовано онлайн-марафон з питань просторового планування та земельних відносин для 10 громад області. Весь день з фахівцями тернопільських громад працював Роман Романко, експерт з просторового планування Програми «U-LEAD з Європою».

«Сьогодні ми проводимо марафон онлайн-консультацій з просторового планування, оскільки отримали чимало запитів від ОТГ області. У громадах розуміють, що просторове планування важливий чинник для сталого розвитку, фінансової стабільності та інвестиційної привабливості території», – зазначила керівниця Тернопільського регіонального офісу Наталія Онищук.

Представників громад найбільше цікавили питання щодо інвентаризації земель та передачі її з державної власності, розробки містобудівної документації, зонування тертої, зміни цільового призначення земельних ділянок, користування невитрибуваними паями тощо.

«За підтримки «U-LEAD з Європою» у квітні-травні проводяться консультації з просторового планування в усіх областях України. Для громад Тернопільщини ми організовували низку тренінгів з просторового планування, але не завжди мали можливість охопити всі теми та розглянути проблемні питання. Подібні консультації, як сьогодні, чудова нагода для цього. Також нам вдасться зібрати найкращі практичні кейси та проаналізувати складні ситуації, які невдовзі можуть стати частиною навчального модулю на онлайн-платформі U-LEARN», – підкреслив Роман Романко.

Фахівців Великогаївської громади цікавило питання розробки СЕО при  виготовленні генпланів сіл (подання заявки, вибір  розробника СЕО, збір документів), в чому їм допоміг розібратися експерт. Також вдалося знайти відповідь на питання від начальниці земельного відділу Лановецької ОТГ Ірини Бабич, щодо розвитку забудов на території громади з врахуванням екологічних проблем, використання водних ресурсів, захисту культурної та природної спадщини. Кожна громада зверталася з переліком своїх питань.

Загалом, сьогодні команда Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» організувала вісім персональних консультацій для фахівців з Великогаївської, Залозецької, Зборівської, Золотниківської, Шумської, Тернопільської, Копичинецької, Трибухівської, Лановецької та Байковецької громад. 

Зазначимо, що захід проходив за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

null

 

null

 

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews