На Прикарпатті поминальні дні перенесли на Зелені свята

27.04.2020 18:34   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Галка

Поминальні дні, які традиційно розпочинаються через кілька днів після Великодня, перенесли на Зелені свята.

Про це стало відомо 24 квітня на засіданні ТЕБ і НС, пише - Галка.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що МОЗ рекомендувало не відвідувати кладовища у поминальні дні, аби запобігти поширенню коронавірусної інфекції. Відповідним розпорядженням в області вирішили закрити кладовища.

За словами директора Міської ритуальної служби Андрія Хруника, владика видав декрет, яким поминальні дні на Прикарпатті переносять на Зелені свята.

Тож, франківці зможуть пом’янути своїх померлих родичів, коли буде безпечніше.

«Велике значення для вірян має якраз декрет владики, який чітко зазначив, що поминальні дні в нашому регіоні переносять на Зелені свята», – каже Хруник.

«Так, дійсно, є такий декрет, і всі священники погодилися. Був круглий стіл, прийнято таке рішення, і дякую всім за розуміння», – підтвердив міський голова Руслан Марцінків.

Андрій Хруник додав, що наразі відвідуваність кладовища скоротилася в понад 10 разів:

«Здебільшого люди приїжджають власними автомобілями по 2-3 осіб, моляться і їдуть назад. Але є постанова Кабміну, де йдеться, що потрібно закрити кладовища, тож ми мусимо це робити».


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галка