Очільник Нетішина написав заяву на церкву

30.04.2020 08:12   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: thebabel.com.ua

Заяву в поліцію та СБУ на священників УПЦ (Московського патріархату) подав мер Нетішина Олександр Супрунюк.

На думку посадовця, священослужителі свідомо ігнорують карантинні обмеження. Про це голова Нетішина розповів місцевому виданню «Є».

Олександр Супрунюк вважає, що всі випадки інфікування в місті пов'язані безпосередньо з УПЦ МП, крім першого. Загалом у місті станом на 28 квітня зафіксували 9 випадків інфікування. Серед інфікованих — дружина священника, яка працює на Хмельницькій АЕС. За словами Супрунюка, ситуація може вплинути на роботу станції. Працівників станції протестують на коронавірус.

Також серед інфікованих — священник, диякон, лікар, яка була в церкві та тісно контактувала з хворими, члени сім'ї священника.

«Протягом усього періоду передсвяткових і святкових днів систематично найбільша проблема була із священниками Московського патріархату, які ігнорували наші заходи, саботували їх, грубо поводилися, погрожували […]. Вони підписували документ, що зобов’язуються не допустити масових скупчень. Але проігнорували зобов'язання, і я вважаю, що це є підставою для [розслідування] кримінального правопорушення», — заявив Супрунюк.

Мар Нетішина повідомив, що до заяви також долучив скріншоти із закликами священників ігнорувати карантин.

Супрунюк попросив усіх парафіян церков Московського патріархату, хто був на богослужіннях після 12 квітня, обов’язково звернутися до сімейних лікарів.

Наразі поліція встановлює особистості 350 людей, які відвідали Великоднє богослужіння у Святогірській лаврі — їм заборонять виїжджати із Донецької області. До церкви у великодню ніч пішли майже 130 тисяч українців. Поліцейські склали три адміністративні протоколи і почали одне кримінальне провадження.

За матеріалами thebabel.com.ua


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: thebabel.com.ua