Мешканці Старого Збаража на фото ХІХ ст

30.04.2020 21:43   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

Вже вкотре Новинам Тернопільщини вдається розшукати цікаві фото з минувшини краю. Сьогодні увазі наших читачів пропонуються фото ХІХ століття.

На знайдених кадрах можна побачити панораму, зроблену на фоні села Старий Збараж, не плутати із містом Збараж. Сьогодні цей населений пункт знаходиться в складі Збаразького району Тернопільської області.

Село розташоване на річці Гнізна, в центрі району. Перша писемна згадка про село датується 1211 роком. В результаті археологічних розкопок, поблизу села Старий Збараж було виявлено археологічні пам'ятки середнього та пізнього палеоліту,  трипільської, висоцької, черняхівської і давньоруської культур.

Проте найціннішим на фото ХІХ ст., які ви можете бачити є звичайно зображення місцевих мешканців. Завдяки якості можна чудово розгледіти молодих хлопців та юнаків, як вони одягнені, які в них головні убори та зачіски

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: www.polona.pl


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews