На Рівненщині ще один КПП отримає статус міжнародного

01.05.2020 21:54   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

У Рівненській області контрольно-пропускний пункт «Прикладники» Зарічненського району, який межує з Білоруссю, може стати міжнародним.

Нині КПП має статус міждержавного, тобто перетнути його можуть тільки українці та білоруси. Коли він стане міжнародним, тоді перетинати наш кордон у цьому місці зможуть мешканці усіх країн.

 

Про суттєвий крок вперед для розвитку Рівненщини розповів голова ОДА Віталій Коваль, який днями відвідав КПП «Прикладники»:

«Про надання міжнародного статусу для КПП «Прикладники» вже говорив зі своїм білоруським колегою - керівником Брестської області Анатолієм Лисом. Він підтримав мою ідею. Наступний крок – зібрати урядові комісії обох країн, які і приймуть рішення щодо перепрофілювання КПП»

Щоб завершити увесь відрізок шляху, який веде до  КПП «Прикладники», планують відремонтувати ще 3 км незручної бруківки. Раніше цей маршрут протяжністю 10 км вже заасфальтували.

В середньому пропускна спроможність пункту за добу – 450 осіб та 100 транспортних засобів. Таким чином Рівненщина не лише збільшить товарообіг та пасажиропотік, але й за рахунок туристів – додатково наповнить місцеві бюджети.

Нагадаємо, на сьогодні єдиний автомобільний міжнародний КПП на території області знаходиться в Городищі у Дубровицькому районі. Тому мешканцям сусідніх держав потрібно об’їжджати майже 200 км, аби потрапити на Рівненщину.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews