Тернопільському патрульному, який підробив лікарняний та поїхав на заробітки до Польщі, повідомили про підозру

02.05.2020 13:25   Опубліковано : Антон Веселий
Джерело: policecontrol.com.ua

Правоохоронець під час своєї офіційної відпустки за 2019 рік перебував на території Республіки Польща. Одночасно, за допомогою посередників, в українському медичному закладі він відкрив, закрив та продовжив листок непрацездатності на своє ім’я. Підроблений документ службовець передав до Управління патрульної поліції в Тернопільській області, домігшись таким чином безпідставно продовжити на 15 днів відпуcтку та виплати заробітної плати за час фіктивної втрати працездатності.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

 

Інспектору відділу моніторингу та аналітичного забезпечення Управління патрульної поліції в Тернопільській області Департаменту патрульної поліції слідчі ДБР повідомили про підозру.

«Його підозрюють у шахрайстві, а також у використанні завідомо підробленого документа (ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України)»,– йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомовляв 0352,на заробітках в Польщі житель Тернопільщини впізнав працівника відділу моніторингу Управління патрульної поліції в Тернопільській області Ямборко Тараса. Найцікавіше те, що патрульний перебував там у час лікарняного, який дивним чином оформили за його відсутності. Окрім цього, з’ясувалося, що чоловік перетнув кордон ще й за 6 днів до офіційно дозволеної відпустки.Про це повідомили активісти ГО Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля», які вирішили розібратися у справі.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.  

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: policecontrol.com.ua