«День пам'яті та примирення»: на Тернопільщині святкування відбудеться онлайн

02.05.2020 18:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Тернополі урочистості з нагоди Дня пам’яті та примирення і 75-та річниця Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років відбудеться в онлайн-режимі. Такі заходи ввели через карантинні обмеження. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Усі урочистості проводитимуться дистанційно. Зокрема, 8 травня відбудеться онлайн-екскурсію тематичними музейними експозиціями, які зображують події Другої Світової війни на Тернопільщині; онлайн «Уроки пам’яті» для школярів та студентів області, присвячені подіям Другої Світової війни; онлайн майстер-класи з виготовлення червоних маків – символів Дня пам’яті і примирення.

«Ми просимо жителів Тернопільщини відповідально поставитись до вшанування пам’яті полеглих за волю України, борців проти нацизму. Згадати їхній подвиг вдома під час онлайн-молитви, не порушуючи карантинних обмежень. Також закликаємо 8 травня долучитися до акції «Перша хвилина миру» - запалити о 23:01 хв. у своїх домівках свічку пам’яті на згадку про жертв війни та першу хвилину миру, яка відбулась у цей час в 1945 році. Це час, коли вперше за довгі шість років Другої Світової війни, було припинено вогонь», - наголосив Віктор Устенко.

До слова, на Тернопільщині щорічні разові виплати грошової допомоги до 5 травня отримають ветерани війни, учасники бойових дій, інваліди війни, учасники війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, а також жертви нацистських переслідувань.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews