Тернопіль: у 24-річного чоловіка виявили дві бойові гранати

05.05.2020 14:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У 24-річного жителя селища Велика Березовиця виявили дві бойові гранати РГД-5. Чоловік зберігав вибухово небезпечні предмети у своєму будинку.

Як зазначають в ГУНП, правоохоронцям надійшло повідомлення про те, що раніше судимий житель Тернопільського району може зберігати гранати. В результаті обшуку, у підозрюваного виявили та вилучили вибухонебезпечні предмети.

«Після проведення дослідження двох предметів, схожих на гранати, було встановлено, що це є бойові гранати РГД-5, які перебувають на озброєнні в Збройних Силах та Міністерстві Внутрішніх Справ», - розповів Віталій Ярошенко, заступник начальника вибухотехнічного відділу ГУНП в Тернопільській області.

Згодом з'ясувалося, що чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності. Недавно, чоловіка разом з товаришем оперативники зупинили на краденому авто.   Під час затримання він намагався викинути у сміття предмет, схожий на гранату РГД-5. Речовий доказ слідчі вилучили та направили також на експертизу.

Наразі, правоохоронці встановлюють, де підозрюваний дістав військові гранати. Триває слідство


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews