Архієпископ Нестор і єпископ Варсонофій передали Почаєву допомогу від ПЦУ

З благословення Блаженнійшого митрополита Епіфанія архієреї Православної Церкви України - архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор та єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій побували в Почаєві.

5 травня 2020 року владики передали допомогу для Почаївської лікарні від нашої Церкви - антисептики і захисні екрани для медиків.

Варто додати, що єпископ Варсонофій - уродженець Почаєва. Має вищу духовну та світську освіту, магістр богослів’я, економіст, управлінець. 2006 року балотувався кандидатом в депутати до Почаївської міської ради, а отримавши мандат після виборів, був обраний секретарем Почаївської міської ради V скликання. З 2017 року - капелан 128-ї ОГШБр Закарпаття.

З 22 квітня районна влада повністю заборонила в'їзд і виїзд жителів Почаєва через спалах коронавірусу в місті. Також на карантин закрили Почаївську лавру.

Основним вогнищем спалаху коронавірусу в місті Міністерство охорони здоров’я вважає Почаївську лавру. Однак це не можуть перевірити через відмову настоятеля співпрацювати з лікарями.

Станом на ранок 5 травня у Кременецькому районі лабораторно підтверджених зафіксовано 270 випадків коронавірусу.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопільська єпархія Православної Церкви України