Реформа триває: на Рівненщині пропонують утворити чотири райони

05.05.2020 19:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Децентралізація в області знаходиться на завершальній стадії. Нагадаємо, нині на Рівненщині вже створено 48 ОТГ. Загалом згідно перспективного плану мають бути 64 об’єднані громади. На черзі – наступний етап реформування – формування адміністративно-територіального устрою на районному рівні.

В області відбулася онлайн нарада за участю Мінрегіону, обласної адміністрації, народних депутатів України, представників всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, експертів. Під час заходу обговорили створення адміністративно-територіального устрою, що включає чотири райони.

«Облдержадміністрація підготувала проєкт адмінустрою області на районному рівні. Він включає чотири райони: Рівненський, Дубенський, Сарненський та Вараський. Основні критерії, якими ми керувалися - відстань від районного центру не більше 60 км і громада має налічувати близько 150 тисяч жителів», - розповів заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

На сьогодні триває обговорення моделі адміністративно-територіального устрою області.

Нагадаємо, 16 квітня 2020 року Верховна Рада прийняла в цілому законопроект № 2653. Таким чином Уряд отримав можливість завершити процес формування спроможних громад по усій країні до місцевих виборів, які відбудуться у жовтні цього року. Законопроект передано на підпис Президента. Наразі Уряд вже затвердив перспективні плани восьми областей.

За матеріалами РОДА

null
 



 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews