На Тернопільщині підприємці «воюють» з владою

08.05.2020 14:52   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У смт Козова, що на Тернопільщині, підприємці воюють зі селищною радою. Недавно ми розповідали історію мешканця Козови Володимира Гача, який обіцяє зібрати після карантину мітинг, у знак протесту. За його словами, навіть у час пандемії, можновладці не перестають нападати на підприємців.

Власник авто мийки Володимимр Гад зазначає, що його безпідставно звинуватили у захоплені ділянки та у незаконному водовідведенні.

«Також між моєю ділянкою під автомийку і дорогою є клаптик комунальної землі, через який проходить виїзд та заїзд. Я ще швидше написав заяву стосовно цієї землі, мені її не надали. Хоча, як інвестор, я мав право користуватись цієї ділянкою» – додає Володимир Гач.

У селищній же раді пояснюють, що інспектори по благоустрою неодноразово фіксувалося грубе порушення екологічних та санітарних норм, а саме: злив відходів від господарської діяльності в кювет за допомогою прихованої труби по вул. Тернопільська на територію комунальної власності. На усні попередження підприємець не реагував, тому було надіслано звернення в обласну екологічну інспекцію. Під час чергової перевірки, підприємець не зміг показати відповідних документів чи дозволів

«Хочу зазначити що після перевірки Гачом В.О. було подано заяву. з проханням надати дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки у власність під садівництво, орієнтовною площею 0,1103 га. Для підготовки відповідного проєкту рішення спеціалісти з земельних питань вивчивши дане звернення встановили, що частину земель комерційної власності на які написала заяву Гач Т.І. вже використовується ним незаконним шляхом», — розповідає селищний голова Ярослав Адамів.

В результаті чого, селищна рада направила Акт земельної комісії на предмет встановлення факту самозахоплення земельної ділянки Гач Т.І. на якій поклали бруківку і бордюри без будь-яких погоджувальних документів. Наразі, відповіді на звернення немає


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews