Рівненщина – серед «лідерів» виявлених випадків коронавірусу в дітей

09.05.2020 10:10   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: Рівненські новини

Рівненська область із населенням у приблизно 1,1 мільйона осіб станом на 6 травня посідала 4-те місце серед областей, включаючи столицю, із найбільшою кількістю інфікованих коронавірусом дітей. Такі дані навели у Центрі громадського здоров’я України, – пише Суспільне.

Статистичні дані: найбільше дітей із підтвердженим діагнозом COVID-19 у віковій групі 10—14 років — 211. Одужала 31 дитина.

Найбільше дітей із підтвердженим COVID-19 у:

Чернівецькій області — 177. З них одужало 29;

Києві — 102. З них одужало 2;

Київській області — 86. З них одужало 5;

Рівненській області — 55. З них одужало 2;

Тернопільській області — 61. З них одужало 12.

Загалом в Україні 881 дитина із підтвердженим COVID-19. З цієї кількості 137 дітей одужали.

Олег Вівсянник назвав такі дані об’єктивними, їх пов’язує з тим, що Рівненщина входить до областей із одним з найбільших показників лабораторно підтверджених випадків COVID. Посадовець каже, що високий показник означає, що вірусологи і лікарі добре працюють і вчасно виявляють вогнища.

Найбільше хворих дітей у Рівному та Рівненському районі. Ситуація контрольована, двох дітей ушпиталено і надається меддопомога. Ми постійно вживаємо всіх заходів щодо зниження епідпорогу, але це справа наша спільна разом із мешканцями, – каже Олег Вівсянник.

“Згідно із даними World Health Organization (WHO), діти і підлітки схильні до ризику інфікування COVID-19 так само, як і представники інших вікових категорій, і також можуть бути джерелом подальшого поширення інфекції.

Водночас, діти і молодь менш схильні до ризику розвитку важких форм захворювання. Однак важкі випадки COVID-19 можуть бути серед представників усіх вікових груп”, – інформують у Центрі громадського здоров’я.

Що ж до супутніх захворювань, то троє дітей мають діабет, одна дитина — захворювання печінки. У двох – імунодефіцити, у п’ятьох — серцево-судинні захворювання. У шістьох дітей хронічні хвороби легень, у сімох — хронічні неврологічні чи нейром’язові захворювання.

Десятеро дітей перебувають у відділенні інтенсивної терапії. Одна дитина — на штучній вентиляції легень (ШВЛ). Ще одна дитина перебуває на екстракорпоральній мембранній оксигенації (метод насичення крові киснем під час важкої гострої дихальної недостатності).


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівненські новини