Трагедія: На Тернопільщині померла 14-річна дівчина

09.05.2020 12:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Терміново

Відійшла у вічність 14-річна Надія Пастух з села Грабовець Тернопільського району.

Вона тиждень пролежала в комі у реанімації обласної дитячої лікарні. 8 травня дівчинка померла. Про це повідомили її родичі. Вони дякують усім, хто допомагав збирати кошти на лікування Надійки.

Нагадаємо, 30 квітня у Надії Пастух виявили пухлину головного мозку. Потрібна була операція, яку так і не встигли зробити, оскільки дитина була в комі. Як розповідала раніше інтернет-виданню “Терміново” родичка Олена Іванова, Надійці стало погано 29 квітня.

– Протягом дня вона погано себе почувала, – скаржилася на головний біль, рвоту. Думали, банальне отруєння їжею, – розповідає пані Іванова. – До вечора стан погіршувався , викликали швидку. У приймальному відділенні Тернопільської обласної дитячої  лікарні теж схилялись до отруєння. Призначивши лікування, відправили маму з дитиною додому на дистанційне лікування, через ситуацію в країні з Covid-19. По дорозі дівчинка втратила свідомість і її знову терміново доставили в те ж приймальне відділення. Надійці надали невідкладну медичну допомогу. Прийшовши до тями, вона знову скаржилась на біль в голові і втому. Лікарі призначили МРТ і виявили пухлину. До ранку Надійці стало гірше, – вона впала в кому.

Операцію планували робити в Києві, розглядали Ужгород. На це, зі слів родичів, потрібно було до 10 000 доларів. Кошти почали збирати серед родини, знайомих, друзів та односельчан, відгукувалися небайдужі з соцмереж. Усі молилися, щоб Надійка прокинулася, тоді можна буде її транспортувати на операцію. На жаль, цього не сталося…


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Терміново