Скандал через пасху: громада Тернопільщини захищає свого отця і спростовує недостовірну інформацію

10.05.2020 09:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернопіль наживо!

На початку травня у загальнодоступній групі у Фейсбуці була опублікована стаття, де обвинувачували священника над нарухою над пасхою у власному дворі.

Парафіяни Української Православної Церкви с. Підгайці, що на Тернопільщині, спростовують недостовірну інформацію щодо діяльності свого отця. У дописі парафіян церкви зазанчається: “Ми парафіяни с. Підгайці, обурені цими неправдивими чутками, адже наведені фейкові факти є непривдиві.

Стверджуємо , що це неправдива інформація. Священик із своєю сім’єю постійно перебуває на будівництві. Дім залишається без нагляду. Ми є свідками , що паски священик роздавав прихожанам і малозабезпеченим. Ті декілька пасок, які залишилися – висушені. Доказом служить фото.

Під час відсутності даної сім’ї, будь – хто міг зайти на територію, де проживає сім’я священика. Адже до цього випадку були замічені такі випадки:

– отруєна собака;

– перерізаний тормозний шланг на другий день після капітального ремонту автомобіля;

– неодноразові погрози священику та його дітям.

Хочеться запитати , яке моральне право мав автор анонімної статті й адміністратор групи та інші ЗМІ ганьбити гідність і честь нашого священика , його сім”ї і нашої громади ?

Ми, громадяни України, розчаровані у ЗМІ, які використовують для своєї статті анонімну і неправдиву інформацію та її розповсюджують. Такими вчинками та статтями Ви розпалюєте міжрелігійну ворожнечу за яку несуть кримінальну відповідальність.

Ми усі українці і маємо конституційне право на вільний вибір віросповідання. Віра, яку ми сповідуємо заснована святими божими угодниками, передана нам предками, яку ми цінуємо і передаємо нашим нащадкам.

Звертаємо також увагу, що правоохоронні органи не реагують на правопорошення, які здійснюються сторонниками ПЦУ по відношенню до священика нашої парафії, його сім’ї та парафіян УПЦ.”.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопіль наживо!