Вікторія Синиця

Вікторія Синиця

кореспондент, журналіст

Акцію «Контролюй свої кошти» започаткувала днями у Квасилові

12.05.2020 19:13   Автор : Вікторія Синиця
Джерело: kvasyliv.rv.ua

Акцію «Контролюй свої кошти» започаткувала днями у Квасилові (Рівненщина) політична партія «Сила Людей». В ході інформаційної кампанії представники опозиції показують жителям, які грошові суми і на які види робіт виділяла селищна рада впродовж 2019 року.

Про це повідомляє Квасилівський первинний осередок «Сили Людей» на своїй сторінці у Facebook. Пише http://kvasyliv.rv.ua

«Політична партія «Сила Людей» запускає програму інформування жителів селища під назвою «Контролюй свої кошти». Відсьогодні ми будемо вам показувати, скільки коштів Квасилівська селищна рада витратила (чи списала) на ремонт вашого будинку, чи дороги на вашій вулиці у 2019 році. Багатьох ці цифри здивують.

Нагадуємо, що одним із джерел наповнення бюджету Квасилова є кошти платників податків. Тож давайте разом контролювати свої кошти!» – йдеться у повідомленні.

Як розповів ініціатор проведення акції, голова Квасилівського первинного осередку «Сили Людей» Павло Дутко, вдатися до таких дій опозицію змусила закритість і непрозорість селищної ради:

«Ми вже звикли до того, що селищний голова Степан Горбатюк порушує норми закону «Про місцеве самоврядування», не звітуючи щороку публічно перед громадою про пророблену роботу, хоча й зобов’язаний це робити. Але зараз очільник селища ще більше наплював на своїх виборців, не показавши платникам податків навіть цифри, скільки і на що витрачали бюджетних коштів впродовж 2019 року. Тож це за селищну раду вирішили зробити ми.

Мова іде про ремонти ліфтів і стиків будинку у багатоповерхівках, а також ремонт доріг. Усі цифри ми взяли в селищній раді, яка надіслала нам офіційну задокументовану відповідь на інформаційний запит. Якщо ж вказані роботи не виконувалися, або ж їх сума не відповідає реальним обсягам, закликаю квасилівчан повідомляти про це нас. Будемо разом з’ясовувати, куди поділися кошти».

null
 

У перші дні кампанії «Сила Людей» вже проінформувала квасилівчан, скільки бюджетних коштів виділяли у 2019 році на три дев’ятиповерхових будинки. Так у будинку по вулиці Молодіжній, 36, за інформацією, отриманою із селищної ради, провели капітальний ремонт стиків 2 під’їзду за 180 394 гривні.

У будинку по Молодіжній, 46 здійснили капітальний ремонт ліфта 5 під’їзду за 9 044 гривні.

І, нарешті, в будинку по Молодіжній, 48 110 493 гривні витратили на капітальний ремонт ліфтів у 5, 6 та 7 під’їздах.

Фото – Зої Смолій

Джерело http://kvasyliv.rv.ua


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kvasyliv.rv.ua