«Повністю розумію цих людей»: у Тернополі пікетують підприємці

13.05.2020 16:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Тернополі, 12 травня, підприємці зібралися на пікет під стінами міської ради. Вони вимагали відновити роботу промислових та змішаних ринків.

Як зазначають учасники акції, через карантин вони не працювали уже два місяці та зазнали значних збитків. Оскільки усі вони сплачують податки, також повинні утримувати свої сім'ї, то підприємці вимагають щоб у міській раді дозволи відновити роботу усім, а не вибірково.

На протест підприємці відреагували у міській раді. Представники кожного з ринків Тернополя зустрілися із міським головою Сергієм Надалом, лікарями епідеміологами й інфекціоністами на спільній нараді, де обговорили план дії.

«Повністю розумію людей, які уже два місяці без роботи і не мають коштів на необхідні речі Проте, сьогодні ми мусимо керуватися тим рішенням яке прийняла Верховна Рада України та Кабінет Міністрів. Наразі діє заборона Уряду, яка чітко прописує діяльності ринків непродовольчих товарів. Тільки що відбулася нарада, де ми з лікарями інфекціоністами, епідеміологами, підприємцями обговорили план дії для відновлення роботи промислових ринків», — розповідає Сергій Надал.

В результаті чого, підприємці написали спільний лист звернення до Прем'єр-міністра України з проханням як найшвидше зняти обмеження щодо діяльності непродовольчих ринків, та надати можливість відновити роботу. Також, у міській раді будуть працювати індивідуально з підприємцями, які мають документами на землю та на об’єкт нерухомості для здійснення торгової діяльності. Так, працівники ринків, в документах яких буде зазначено статус «торговий комплекс», можливо зможуть відновити свою роботу до кінця тижня. Якщо ж в документах вказано «ринок», то питання про відновлення роботи потрібно буде вирішувати спільно з Урядом.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews