Школяр з Чорткова навчатиметься у США за програмою «Ukraine Global Scholars»

14.05.2020 22:43   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Школяр з Чорткова навчатиметься у США за програмою «Ukraine Global Scholars». Олександр Миханцьо – учень Чортківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 подав заявку на участь у програмі навчання у Сполучених Штатах та успішно став її учасником.

«Близько року тому я і молодіжна міська рада Чорткова проводили захід про можливості навчання в Україні та закордоном. Саме там я, простий хлопець-відмінник з багатьма інтересами, побачив відеозвернення про Ukraine Global Scholars від Ольги Василів (UGS18). Неймовірна можливість, надзвичайно патріотична ідея і перспектива зустріти другу «сім’ю» настільки мене захопили, що того ж вечора я обшукав усі джерела інформації про цю програму. Але як це буває у коханні, може здаватися, що ти недостатньо хороший для своєї другої половинки. Тоді, проте, мене переконали інші UGS-івці і я почав старанно працювати над своєю заявкою. І вже згодом я отримав листа із позитивним результатом, що саме я стану одним із учасників Ukraine Global Scholars», – розповідає Олександр.

Літні канікули 2019 року Олександр провів у таборі UGS. Серед коледжів, навчання у яких запропонували хлопцеві, він обрав The Lawrenceville School.

«Я обрав The Lawrenceville School, бо вона мені подобається за різноманіття унікальних і вимогливих курсів, крутих викладачів, розумних учнів з усього світу, особливу систему гуртожитків (скидається на гоґвортську), і те, який веселий ролик директор школи прислав, вітаючи усіх прийнятих учнів», – каже  хлопець.

Олександр Розповідає, що за умовами цієї програми, після завершення навчання у США випускники повинні повернутися працювати в Україну і він цьому радий, бо хоче розвивати рідну державу.

Катерина Богуславська


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews