Новини Рівненщини

Новини Рівненщини

Блогер, журналіст, RvNews

У третю неділю травня рівняни згадували людей, які померли від СНІДу

18.05.2020 10:12   Автор : Новини Рівненщини
Джерело: 7dniv.rv.ua

За ініціативою World Health Organization (WHO), третя неділя травня – день, коли світ згадує людей, які померли від СНІДу.

Пише https://7dniv.rv.ua

У квітні 2020 року в Україні офіційно зареєстровано 1053 випадки ВІЛ-інфекції, 309 випадків СНІДу та 157 смертей, зумовлених СНІДом, серед громадян України та 1 випадок ВІЛ-інфекції серед іноземців. За 2020 року в Україні офіційно зареєстровано 5256 випадків ВІЛ-інфекції, 1501 випадок СНІДу та 733 смерті, зумовлені СНІДом, серед громадян України та 18 випадків ВІЛ- інфекції серед іноземців. Чим раніше людина з  ВІЛ починає приймати антиретровірусну терапію, тим краще для її здоров’я та безпеки її близьких.

За останні п’ять років країна досягла значного прогресу в лікуванні ВІЛ-позитивних осіб. Охоплення антиретровірусною терапією зросло майже вдвічі (з 56 000 до 102 000 осіб), утримання на терапії через 12 і більше місяців від її початку зросло з 69% до 88%. Цього року виділено понад 207 млн грн. на фінансування послуг із профілактики вірусу імунодефіциту людини та догляду і підтримки пацієнтів, які живуть із ВІЛ в усіх регіонах України. Завдяки цьому, понад 293 000 людей отримують послуги з профілактики ВІЛ серед груп підвищеного ризику. Більш ніж 27 000 людей отримують послуги із інформування щодо важливості прийому антиретровірусної терапії. 

Лікування ВІЛ перешкоджає розмноженню вірусу в організмі, сприяє відновленню імунної системи і захищає організм від хвороб, які небезпечні для людей з ослабленим імунітетом.

Слід пам’ятати: для того, щоб лікування було ефективним, людина має приймати препарати кожен день і саме так, як призначив лікар.

У Всесвітній день пам’яті жертв СНІДу, соліст проєкту PIANOБОЙ Дмитро Шуров разом із сином Левом та сестрою Ольгою зіграли кавери на пісні гурту QUEEN. Вшанувавши пам’ять соліста цього гурту Фредді Мерк’юрі, який помер від СНІДу.

Основним шляхом передачі ВІЛ залишається статевий — 65,6%. Вчасне діагностування ВІЛ-статусу та початок лікування гарантує довге повноцінне життя. Тестування на ВІЛ в Україні є безкоштовним.

За матеріалами https://7dniv.rv.ua


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 7dniv.rv.ua