На Рівненщині діти з особливими освітніми потребами зможуть пройти комплексну оцінку в ІРЦ після карантину

19.05.2020 10:12   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

14 травня відбулася відеоконференція з директорами інклюзивно-ресурсних центрів Рівненщини під керівництвом в. о. начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА Олександра Набочука. ЇЇ учасники обговорили організаційні питання роботи ІРЦ.

«З метою забезпечення вчасного зарахування дітей з особливими освітніми потребами до закладів освіти керівникам ІРЦ рекомендовано після завершення карантину якнайшвидше організувати проведення комплексної оцінки розвитку дитини. Першочергово обстеження мають пройти діти, які мають розпочати здобуття дошкільної та початкової освіти у 2020/2021 навчальному році. Проводити комплексну оцінку потрібно із дотриманням протиепідеміологічних вимог», - звернувся до керівників ІРЦ Олександр Набочук.

Подати заяву до ІРЦ можна онлайн за допомогою порталу інклюзивної освіти (htpps://ircenter.gov.ua/).

Варто зазначити, що під час карантину фахівці ІРЦ надають корекційно-розвиткові послуги дітям з особливими освітніми потребами, проводять консультування батьків або законних представників та педагогічних працівників шляхом використання дистанційних технологій (у телефонному режимі або за допомогою онлайн-ресурсів).

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews