Підступна щедрість: чому насправді компанія «АГРООРГ» пропонує захмарні кошти орендодавцям Кореччини

19.05.2020 20:21   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: RvNews

Нещодавно ми писали про дуже «щедрі» виплати за оренду паїв компанією «АГРООРГ» у Корецькому районі на Рівненщині.

Суми, які пропонує орендодавцям директор ТОВ «АГРООРГ» Олександр Губін, є небаченими не лише для Рівненщини, але й для всієї України. У той час, коли середня вартість орендної плати за 1 гектар землі сільськогосподарського призначення в Україні становить 2594 гривні, «АГРООРГ» пропонує селянам 10 000 за один-півтора гектари землі.

Однак, як виявилося, під цими заманливими пропозиціями криється чимало підводних каменів, які в результаті можуть призвести до втрати пайовиками своїх земельних ділянок.

Аби зрозуміти, чим зумовлена така немала орендна плата за землю від компанії «АГРООРГ», ми поспілкувалися із пайовиками, які вже співпрацюють із Губіним. Судячи із розповідей жителів сіл Даничів, Самостріли, Сапожин, стає зрозуміло, що політику «щедрості» ТОВ «АГРООРГ» здійснює точно не заради блага орендодавців. Компанія оформила аграрну розписку, завдяки чому отримала кредит на суму понад 50 мільйонів гривень під заставу майбутнього врожаю. Мабуть, саме тому Олександр Губін тепер так активно запрошує пайовиків до співпраці, обіцяючи кошти, які навряд чи зможе виплатити. З дій «АГРООРГУ» сьогодні вимальовується чітка схема – отримати якнайбільше землі, оформити аграрні розписки й набрати кредитів.

Як розповідають орендодавці, після підписання угоди про співпрацю від захмарних обіцянок Олександра Губіна не залишається й сліду. Пайовики кажуть, що «АГРООРГ» заманює людей, пропонуючи їм різні умови. Наприклад, в селах Гвіздівка, Головниця, Крилів,  де компанія майже не має землі, Губін пропонує орендодавцям по 8 тисяч гривень за гектар. У той же час пайовики з інших населених пунктів, де підприємство має основну землю в користуванні, отримують за оренду орієнтовно по 2 тисячі. Такі цифри підтверджує кожен пайовик, з яким вдалося поспілкуватися.

Окрім цього, селяни зазначають й про залякування з боку підприємства. Один із орендодавців, який восени минулого року отримав від Губіна 5 тисяч гривень за згоду на співпрацю, вже через кілька місяців почув погрози на свою адресу. В чоловіка вимагали негайно повернути отримані ним кошти назад, інакше погрожували, що відберуть житло.  

Сьогодні українські аграрії переживають не найкращі часи. Аби покращити врожайність та мінімізувати наслідки світової кризи, їм доводиться докладати чималих зусиль. А тому орендодавцям варто добре подумати, чи хочуть вони ризикувати землею, віддаючи її компанії, яка поглиблюється у схеми, брехню й подвійні стандарти задля власного збагачення?!


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews