Служба безпеки дорожнього руху нагадує рівненським водіям про правила безпеки

21.05.2020 09:13   Автор : Вікторія Синиця
Джерело: ГУ ДСНС Рівненщини

Служба безпеки дорожнього руху ГУ ДСНС України попереджає: у разі ігнорування ремня безпеки водії будуть притягуватися до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Згідно з вимогами правил дорожнього руху, водій зобов’язаний користуватися ременями безпеки і не перевозити пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки.

Статистика свідчить, що вірогідність смертельного результату при фронтальному зіткненні для водіїв, які користуються ременями безпеки, зменшується в 2,3 рази, при бічному зіткненні — в 1.8 рази, а при перекиданні автомобіля — в 5 разів. По відношенню до пасажирів статистика дає ще більш обнадійливі цифри — при лобовому зіткненні ступінь ризику у пристебнутих пасажирів у 9 разів менше. За даними, отриманими фахівцями, використання ременів безпеки на 62-75% скорочує кількість травм у ДТП.

Згідно з чинним законодавством, у разі ігнорування пасків безпеки, водії притягуються до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Відповідно до Світового звіту щодо попередження травмувань на дорозі, використання ременів безпеки є одним з найбільш ефективних заходів у безпеці дорожнього руху, який рятує більше життів, ніж будь-яке інше втручання.

Водії, пам’ятайте! Не нехтуйте власною та безпекою інших, пам’ятайте - шанс на життя є у кожного!

null

За матеріалами ГУ ДСНС Рівненщини


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ГУ ДСНС Рівненщини