У Рівненській ОДА обговорили відкриття оздоровчого сезону

22.05.2020 12:43   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews

Відкриття оздоровчого сезону на Рівненщині відбудеться лише після пом’якшення карантину. Не зважаючи на ситуацію, санаторії готові прийняти відпочивальників.

Незважаючи на коронавірус, попит на оздоровлення дітей на Рівненщині є. Так, до відділів соцзахисту населення надійшло вже більше 1500 заяв від батьків. В свою чергу санаторно-оздоровчі заклади готові прийняти юних відпочивальників.

Ситуацію із оздоровленням обговорили на нараді під керівництвом голови ОДА Віталія Коваля, за участю його заступниці Людмили Шатковської, радниці Юлії Шигоревої, керівників оздоровчих закладів.

«Відкриття оздоровчого сезону на Рівненщині відбудеться після пом’якшення карантину, про яке наразі не йдеться. Адже спаду захворюваності на COVID-19 не спостерігається, навпаки є збільшення динаміки», - звернувся голова Рівненської ОДА Віталій Коваль до керівників оздоровчих закладів під час наради.

Тому в області будуть шукати шляхи підтримки оздоровчих закладів. Зокрема, керівники закладів пропонували прийняти програму підтримки та зміцнення матеріально-технічної бази, адже область лідирує серед інших регіонів за народжуваністю та великою кількістю дітей, є чимало й пільгових категорій, що потребують оздоровлення. Інші пропозиції стосувалися відновлення проведення педагогічної практики у відпочинкових закладах, включення їх до туристичної інфраструктури, зменшення плати за оренду землі.

Віталій Коваль доручив зібрати усі пропозиції для подальшого опрацювання з метою поліпшення роботи закладів.

Нагадаємо, у 2019 році оздоровлено близько 20 тисяч дітей. Торік було виділено з обласного бюджету 7,5 млн грн, з місцевих – 4,6 млн грн. Цьогоріч область спрямувала 8 млн грн. Органи місцевого самоврядування прийняли рішення про виділення 2,5 млн грн субвенції.

За матеріалами прес-служби РОДА

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews