Чемпіон світу прокоментував ситуацію щодо скандалу на тренувальній базі з біатлону у Підгородньому (Фото)

23.05.2020 14:46   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Нагадаємо, нещодавно колишній спортсмен та активіст Олександр Починок заявив, що на біатлонному стрільбищі у Підгородньому зрізали десятки дерев та металеві мішені і зробив це ніби то керівник бази Віктор Щур.

«Мені стало відомо, що Віктор Щур упродовж тижня зрізав дерева на території стрільбища, вантажив їх та возив до дому. Правоохоронцям він затято пояснював, що у такий спосіб нібито наводить лад. Розповідав їм різноманітні «байки» про тренувальний процес. Але цей самозванець та аферист немає ніякого відношення до стрільбища. Стосовно Віктор Щура відкрито кримінальне провадження за фактом умисного підроблення протоколу загальних зборів учасників товариства «Колос» агропромислового комплексу та ЦОП з біатлону, – зазначив Олександр Починок.

null

Дмитро Підручний прокоментував дану ситуацію, назвавши Олександра Починка тим самим злодієм, який багато років грабував ту базу і саме так званий активіст за версією чемпіона світу заважає працювати базі та повноцінно тренуватися спортсменам, погрожуючи їм.

"Я був присутній при цій ситуації, коли ніби то на базі вирізали дерева та вивозили металічні мішені. Дерева вирубували ті, які ніхто не садив, що самі виросли і що заважали тренуванню спорсменів, мішені забрали на ремонт, та ось тільки вчора ввечері я дізнався, що вони ремонту не підлягають і завдяки старанням Віктора Щура закуплено 30 нових мішеней,  - наголосив спортсмен Дмитро Підручний. - І Віктор Щур - президент нашої регіональної федерації саме ця людина робить усе можливе, щоб та база працювала і розвивалася і спортсмени мали змогу там тренуватися. А цей так званий активіст Олександр Починок якраз свого часу і грабував ту базу, а його батько завжди "відмазував". Зараз ця людина просто не дає тренуватися, і не дає повноцінно працювати робітникам бази та постійно погрожує. Коли базу передали на баланс держави, то його просто поперли звідти та не дають робити те, що він собі дозволяв. Цей активіст погрожував і мені і багатьом спортсменам. Особисто мені Олександр Починок говорив : "Ти будеш просити у мене дозволу, щоб тут тренуватися". Уявіть собі. Головне коли починаєш з ним про це говорити, то його головний аргумент в тому, що він тут виріс та його батько цю базу будував. Я рахую, що він просто хвора людина, яка не знає куди себе подіти. Він зі своїм братом побив директора бази і наскільки мені відомо проти нього відкриті справи через це. Діючий керівник бази фактично єдина людина, яка робить справді щось для біатлону в Тернополі. Сама ж біатлонна база у Підгородньому на сьогодні знаходиться на балансі Міністерства молоді та спорту, це сталося близько року тому і через те, що попередній власник просто її не фінансував, знищив, не платив за газ, за світло, за воду, діти перестали там жити, тому що було просто нереально. А Віктор Щур не грабував базу, а навпаки вкладав свої гроші наскільки я знаю, щоб та база працювала і діти мали змогу тренуватися", пише Xsport.

Ту ж ситуацію для biathlon.com.ua прокоментував в інтерв’ю Дарії Вирсті і сам Віктор Щур, президент Тернопільської регіональної федерації з біатлону.

- В своєму інтерв’ю Олександр Починок повідомив, що ви незаконно здійснювали певні види робіт на базі та стрільбищі. Чи насправді мали місце ці події? 

- Згідно із постановою КМУ №343, від 04.05.2020 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», я, як керівник учбово-спортивної бази, виконував свої прямі обов’язки щодо покращення умов під час учбово-тренувального процесу на території біатлонного комплексу, а не злочинних посягань, як зазначив Олександр Починок.

Було обмежено доступ сторонніх осіб на територію бази та розміщено попереджувальну інформацію по периметру комплексу. Задля дотримання норм проведення учбово-тренувального процесу, було вжито перелік певних заходів на території стрільбища. А саме: знято частину біатлонних установок, які не дозволяють знаходитися спортсменам на вогневому рубежі на відстані не менше як 2,5 м., згідно із санітарними нормами під час карантину.  До того ж, ці установки були прострілені з бойової зброї великого калібру Олександром Починком та його товаришами. Наслідки цих пострілів є на установках, вони відновленню не підлягають.  Ці установки, були завезені на склад учбово-спортивної бази на тимчасове зберігання, що дозволило дотримуватися санітарних норм при індивідуальній підготовці спортсменів на вогневому рубежі. Наявність цих установок на складі була засвідчена працівниками Тернопільського районного відділу внутрішніх справ у Тернопільській області.

З метою забезпечення безпеки спортсменів на вогневому рубежі, на захисних валах стрільбища, було проведено санітарну чистку, яка надасть можливість заїзду техніки для нарощення земляного валу, а також встановлення захисного дерев’яного бруствера. Ця частина робіт проводилася мною у відповідності до рішення земельної комісії Тернопільської ОДА від 20.03.2020 року, а також наданих мені повноважень.

- Чи не є претензії Олександра Починка особистим випадом у Ваш бік? 

- Розпочати варто з того, що у 2016 році Починок Ігор Мирославович, батько Олександра, у минулому мій тренер, попросив мене «підставити» плече для вирішення плачевної ситуації, що склалась на базі у Підгородньому. Я робив все, що в моїх силах.

На даний момент, я бачу реальний стан речей, які є навколо біатлону у Тернопільській області, на відміну від інформації, яку я отримував від Ігоря Мирославовича у 2016 році. Проблема у тому, що всі, починаючи з керівника «Колоса» (Гунтик Г.М - прим. biathlon.com.ua), продовжуючи керівником управління молоді та спорту в Тернопільській області, закінчуючи керівниками влади, щодня стикалися з токсичністю Олександра, якого на всіх рівнях прикривав його батько. Сам Олександр пояснював це тим, що він бореться за справедливість, а всі інші хочуть лише зашкодити тернопільському біатлону. Після ряду подій і я потрапив у число осіб, які на його думку також шкодять. З кожним днем конфліктних ситуацій ставало все більше і більше.

Протягом останніх двох років Олександр Починок, прикриваючись авторитетом свого батька, створює розбрат у роботі федерації та необ’єктивно висвітлює її роботу.  Він оперує неперевіреними фактами та лише на словах турбується про розвиток біатлону. Насправді ж, він руйнує досягнення спортивної спільноти Тернопільщини за останні декілька років.

- Розкажіть, будь ласка, про інцидент, який трапився 9 травня на стрільбищі учбово-спортивної бази у Підгородньому.

- Проводячи планові роботи по підготовці стрільбища до тренувань (прим. постанова Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2006 р №1045), ми здійснювали очистку території, про що я розповідав вище. Як на мене, Олександр спеціально спровокував конфлікт, так як за стільки років я добре знаю його скандальну вдачу.

Окрім того, Олександр Починок, висловлюючись про Дмитра Підручного, говорив, що питання його чемпіонства під сумнівом, що Дмитро змушений буде просити дозволу на тренування у нього,  адже заслуги його батька, Ігоря Мирославовича, перед біатлоном набагато важливіші за здобутки спортсмена. Також погрожував Дмитру фізичною розправою.  

null


Перебуваючи у постійному  конфлікті з усіма спортсменами та тренерським складом (Кирилюком В.Д., Буриком Н.В., Бурик Т.М., Меркушиною І.В., Меркушиним О.В., Сагайдак Л.П, Крикончук С.Є.,), директором спортивної школи Приймаком В.М., фактично із усіма тими людьми, які на даний час становлять опору біатлону у Тернопільській області, він дискредитує представників біатлону в кабінетах влади.

- До інтерв’ю Олександра Починка було додано ще декілька фото. На одному з них я побачила наряд поліції. Які наслідки цього інциденту? 

На сьогоднішній день у Тернопільському районному відділі МВС є заяви від мене, Дмитра Підручного та Ірини Меркушиної про хамське поводження Олександра Починка та його брата Віктора на території біатлонного комплексу. До того ж, на території районного відділу поліції була спровокована бійка його братом Віктором, який наніс мені тілесні ушкодження, що було зафіксовано працівниками поліції, і відкрито проти нього кримінальне провадження.

Гаразд. Тоді яке відношення до бази має Олександр Починок? 

- Ніякого. Всі свої дії Олександр мотивує тим, що він громадський діяч, що він на цій базі тренувався та виріс, а цю базу побудував його батько, що не відповідає дійсності.

В даний час Олександр Починок, не маючи до бази жодного стосунку, подав позов щодо законності передачі спортивної бази в державну власність. Як наслідок, було порушено кримінальну справу про нібито незаконну передачу спортивного комплексу із приватної власності у державну. Він перевернув всю ситуацію у Тернопільському біатлоні з ніг на голову!

Через все це були вилучені оригінали документів, які сповільнюють наш розвиток. Не володіючи достовірною інформацією про стан та роботу Федерації біатлону України, маніпулюючи фактами щодо фінансування та використання коштів, Олександр Починок показує біатлон України в негативному світлі.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews