Коли запрацюють дитячі табори на Рівненщині?

26.05.2020 19:42   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

В МОЗ України розповіли, коли запрацюють дитячі табори. Відкриття дитячих таборів можливе на останньому етапі виходу з карантину, щоб ризик коронавірусної інфекції був максимально низький.

МОЗ заздалегідь надасть рекомендації щодо умов відкриття та діяльності цих дитячих закладів. Про це повідомив під час брифінгу Міністра охорони здоров’я Максим Степанов.

Нагадаємо, з 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Тепер рішення про пом’якшення/посилення карантину ухвалюють обласні комісії ТЕБ і НС за умови дотримання 3-х показників:

  • нових випадків Covid-19 має бути не більше 12 на 100 тисяч населення;
  • наповненість ліжкомісць в медзакладів для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 має бути не більше 50%;
  • кількість тестувань щодоби має становити не менше 12 на 100 тис. населення.

Наразі на Рівненщині не зафіксовано зменшення випадків захворювання, тому область не може перейти до наступного етапу послаблення карантину.

Загалом в Україні розроблений дуже чіткий механізм виходу з карантину, з конкретними показниками щодо пом’якшень карантину.

З 22 травня розпочався другий етап: відновлюється робота громадського, приміського та внутрішньообласного транспорту, також дозволяється проведення релігійних закладів, але за умови – 1 людина на 10 м2. Окрім того, відновлюється робота готелів, але без функціонування ресторанів.

З 25 травня Уряд дозволив відновити роботу метрополітенів, але за умови використання масок та респіраторів, також дитячих садків.

З 1 червня планується відновити роботу роботу фітнес-центрів, міжобласні перевезення, а з 10 червня – буде дозволена робота кафе та ресторанів.

За матеріалами РОДА

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews