Почесні грамоти від Українського фонду культури у наших краян

27.05.2020 10:43   Опубліковано : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

22 травня під час проведення сесії Збаразької районної ради відбулась приємна подія. За активну творчу, громадську та благодійницьку діяльність на ниві відродження і розвитку національної культури було вручено Почесні грамоти Українського фонду культури імені Бориса Олійника відомим громадянам Збаразького краю: голові районної ради Світлані Боднар, підприємцю і меценату Ігорю Ломазі, члену Національної спілки письменників України, керівнику літературно-мистецької студії «Рушник» районного будинку культури  Володимиру Кравчуку.

До слова. Заснований 11 квітня 1987 як перша неурядова доброчинна організація, що діє на ниві відродження й розвою національної культури всіх народів, які мешкають на теренах України. Має обласні, міські та районні осередки. Фонд виконує статутні завдання завдяки пожертвам небайдужих людей і втілює творчі проєкти на благодійних засадах. Серед фундаторів відомі українці Олександр Білаш, Олесь Гончар, Сергій Данченко, Іван Карабиць, Олекса Коломієць, Федір Погребенник, Володимир Нероденко, Віталій Русанівський. З 1987 по 2017 роки Фонд очолював поет Борис Олійник. Фонд причетний до створення Вищої школи кобзарського мистецтва, Спілки кобзарів України, Спілки краєзнавців України, до організації установчих зборів товариства «Меморіал», процесу проєктування пам'ятника жертвам репресій у Биківні, заснування Товариства української мови імені Тараса Шевченка, яке згодом переросло у Всеукраїнську «Просвіту», що діє нині під орудою Павла Мовчана. На рахунку Фонду чимало добрих справ. Нині Голова Правління ВБО «Український фонд культури імені Бориса Олійника» письменник Олександр Данилович Бакуменко. /За Вікіпедією/

null

 

null

 

null

 

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews