Як висловити почуття за допомогою букета квітів?

28.05.2020 00:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: lady.tochka.net

Квіти завжди грали і грають важливу роль в нашому житті. З давніх-давен люди наділяють квіти символікою, про яку відомо далеко не всім. Флористи вирішили розкрити особливості і значення найпопулярніших сортів квітів і розповісти, як можна висловити почуття за допомогою букета з тих чи інших видів.

Троянди

Троянди - це вічна класика і завжди безпомилковий варіант подарунка. Ця квітка символізує найглибші і щирі почуття, сильну прихильність. Однак варто враховувати їх кількість в букеті і колір пелюсток. Якщо в композиції буде 7, 9 або 15 троянд - даний подарунок можна вважати визнанням світлої прихильності, а ось 101 троянда  - прямий натяк на міцні почуття і вічну любов. Що ж стосується кольору, то білі троянди - це уособлення чистоти і цнотливості, рожеві - закоханості (не дарма рожеві троянди прийнято дарувати на початку відносин); червоні означають любов, пристрасть, вірність; бордові - любов і повагу; персикові і кремові - подяку і захоплення.

Троянди

Півонії

Ці ніжні квіти з пухнастими бутонами, цвітіння яких припадає на травень, уособлюють жіночу чуттєвість, романтику, достаток і процвітання. Існує думка, що букет півоній принесе одержувачу удачу і везіння в будь-яких починаннях. Півонії високо цінують в китайській культурі. Згідно з ученням фен-шуй, прийнято вважати, що півонії в будинку подарують багато щастя всім членам сім'ї. Букет рожевих півоній, принесений в дар, буде вважатися символом любові і гармонії, а червоних - пристрасті і бажання.

Айстри

У перекладі з грецької мови айстри означають "зірки". Так, згідно з однією давньогрецькою легендою, айстри з'явилися на нашій планеті з космічного пилу, перетворившись в квіти з падаючих сліз Персефони, богині весни. Свій первісний символізм айстри придбали за часів середньовічної Європи, коли було прийнято вважати, що букет айстр висловлює цілий спектр почуттів молодої людини до дівчини: від боязкості до нестримної пристрасті. В наші дні композиція з айстр символізує міцний союз між двома людьми. Причому союз може бути не тільки любовним, а й дружнім.

Айстри

Гербери

Букет з гербер має відразу цілу палітру значень: від поваги та подяки до зізнання в коханні. Все залежить від кольору бутонів. Гербери з білими або молочними пелюстками традиційно говорять про ніжні почуття, жовті - побажання яскравого і барвистого життя для адресата, а ось помаранчеві і червоні прийнято підносити швидше чоловікам, ніж жінкам, як знак захоплення і поваги.

Хризантеми

В Японії хризантеми символізують владу, достаток і процвітання. Нерідко цій квітці приписують магічні властивості: прийнято вважати, що букет хризантем стане певним оберегом від недуг і неприємностей. У будь-якому випадку, якщо ви захочете піднести кому-небудь букет хризантем, це буде означати тільки найщиріші і чисті наміри. Білі хризантеми можна дарувати близьким приятелям, жовті допоможуть висловити зацікавленість, а червоні уособлюють пристрасну любов.

Хризантеми

Орхідеї

Орхідеї, як і тюльпани, - це головні символи ранньої весни. Тому піднесені до 8 березня орхідеї точно будуть вдалим подарунком. Якщо пелюстки орхідеї мають пастельний відтінок, він символізуватиме захоплення, чуттєвість і любов. А ось білі орхідеї вважаються оберегами, тому їх прийнято презентувати вагітним дівчатам, як побажання благополуччя і майбутньої матері, і малюкові.

Альстромерії

Цей екзотичний сорт квітів має дуже незвичайні бутони, дуже схожі на крила метеликів, що летять в повітрі. Подарований букет з альстромерій означатиме, що людина вважає вас дивовижною і неповторною жінкою. Також альстромерії - це ідеальні квіти для всіх, хто схильний до алергії, адже вони не мають ні найменшого запаху.

Альстромерії

Лілії

В наші дні композиції з лілій найчастіше можна зустріти в букеті нареченої або у весільному декорі, але також букет з лілій можна сміливо дарувати і в інших випадках. Лілії традиційно означають серцеву прихильність та добрі наміри.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: lady.tochka.net