Які плани на рік мають молодіжні організації Рівненщини?

29.05.2020 08:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews

На Рівненщині відбувся обласний етап VI Всеукраїнського форуму взаємодії та розвитку, учасники якого поділилися своїми планими на 2020 рік, обмінялись контактами та налагодили оперативну взаємодію.

На Рівненщині відбувся обласний етап VI Всеукраїнського форуму взаємодії та розвитку. Цьогоріч він проходив онлайн.

Нагадаємо, вже шостий рік поспіль Всеукраїнський рух «Let’s Do It World» об’єднує громаду, владу, бізнес та ЗМІ до питань сталого розвитку в регіонах для ефективного розвитку молодіжної, соціальної політики, волонтерського руху та соціальної відповідальності. Вперше за свою історію форум став дистанційно відкритий для всіх та об’єднав 24 області. Учасники представляють свої доповіді роботи на цей рік та налагоджують співпрацю.

Як розповів начальник управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Віталій Ліпський, в області діє Програма підтримки молоді і щороку виділяються кошти на реалізацію молодіжних ініціатив. Цього року програма завершується і розробляють наступну 5-річчну. Усі бажаючі можуть долучитися до пропозицій.

«Разом зможемо розробити програму, яка допоможе молоді самореалізуватися та розвинути важливі напрямки. Також ми готові допомогти у написанні проекту, складанні кошторису. Є практика у оформленні документів для громадських організацій. Приходьте до нас з ідеями, разом ми зможемо зробити потужну програму, яка буде розвивати нашу область», - наголосив Віталій Ліпський.

Обласний конкурс ініціатив для громадських організацій Рівненщини є досить потужним інструментом – безліч ініціатив виросли у потужні проекти завдяки конкурсу.

Під час форуму учасники представили свої плани на 2020 рік, адаптовані під сучасні реалії карантинних обмежень, обмінялись контактами, налагодили оперативну взаємодію.

Для прикладу, в Острозі створили перший в області відділ проєктної та інвестиційної діяльності, який допомагає у взаємодії та розвитку молоді. Там вже втілили проєкти «Школу успіху для підлітків», «Державотворець для студентів» та планують провести «Форум підприємців».

Одним із представлених великих проектів є ініціатива екологічного руху «Let’s do it, Ukraine», популярність якого у світі стрімко зростає. За словами члена-засновника міжнародного руху та Президента «Let’s do it, Ukraine» Юлії Мархель, цьогоріч 19 вересня о 10:00 заплановано проведення масштабного прибирання «Зробимо Україну чистішою разом». В один день понад 21 мільйон людей в 180 країнах візьмуть участь у такому прибиранні. Також під час карантину виникла ідея інформаційного прибирання (деталі на сайті: www.letsdoitukraine.org).

Своє бачення розвитку молодіжної політики та волонтерського руху представили проектні менеджери ОТГ, громадські організації, клуби та інші представники активної молоді. Прямі трансляції відбуватимуться до 5 червня на ФБ-сторінці «Let’s Do It World».

Запис Форуму доступний у мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/letsdoitukraineeco/videos/252298135993545/

null

За матеріалами прес-служби РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews