Львівська область продовжила карантин через погіршення динаміки щодо коронавірусу

«У Львові захворюваність надзвичайно висока».

29.05.2020 23:32   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: LB.ua

Львівська область продовжила карантин мінімум до 1 червня через погіршення динаміки щодо коронавірусу, йдеться на сайті обладміністрації. З початку тижня в регіоні від коронавірусу померли 11 осіб, більш ніж 300 отримали позитивний результат тесту, пише - LB.ua.

За словами директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ореста Чемериса, область відповідає лише двом з трьох показників для пом'якшення карантину: завантаженості ліжок у лікарнях (21% при допустимих 50%) і тестування (86 на 100 тисяч населення).

Головний показник - інцидентність - перевищено, і він збільшується. Зараз він становить близько 14,5 на 100 тисяч населення при допустимих 12.

«Якщо аналізувати показники, то ми не входимо в ту межу, яка дозволяє ослаблення карантину. За сім днів зафіксовано 362 випадки інфікування», - сказав Чемерис.

Погіршення динаміки відзначив також керівник лабораторного центру Роман Павлів: «Про припинення карантину або його пом'якшення рано говорити. Динаміка погіршується. Все більше людей потрапляють до медустанов з важкими формами. У Львові захворюваність надзвичайно висока».

Наступне засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заплановано на понеділок, 1 червня.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LB.ua