«Повна антисанітарія», – жителька Бережан шокована станом лікарні. Ситуацію коментує головний лікар (Фото)

30.05.2020 12:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Файне місто

“Хотіла пройти в хол, почекати там на лавочці, мене вигнали бо в них санстанція, я з хворою ногою, на яку не могла ступити мусила чекати в тих умовах”, – написала у мережі Фейсбук Taco Tayher. Жінка розповіла, у якому стані знаходиться місцева лікарня та додала фото. На світлинах – полущені та вкриті грибком стіни, в аварійному стані сходи та поручні, а саме приміщення схоже на закинуту будівлю.

“Наша лікарня, вхід в хірургію з сторони двору лікарні. На 5 фото, хвилину після зйомки, прямо перед дверима впав смачненький шматок штукатурки. Лікарня діюча, на фото вхід в хірургію, сьогодні там стояла в очікуванні лікаря. Повна антисанітарія”, – написала жінка.

Як повідомив журналістам “Файного міста” головний лікар Бережанської районної центральної лікарні Василь Вридник, така ситуація справді є. Проте зазначив, що на фото, надані жителькою райцентру, зображений “чорний” вхід. Відчиняють ці двері для пацієнтів та людей вкрай рідко, і то за нагальної для того потреби. Щодо ремонту приміщення, то він буде. Зараз медичний заклад працює над планом реконструкції та добудови приймально-діагностичного відділення.

“Цей вхід був закритий. Коли почалася пандемія, аби не наражати людей і не вести їх всіма коридорами, ми почали інколи відкривати ці двері. Я знаю про яку саме пацієнтку йде мова. Ми спеціально відкрили ті двері, аби її провести у заклад. Ви ж розумієте, що зараз запроваджені певні обмеження у зв’язку з карантином. Тому ми намагаємося не наражати зайвий раз пацієнтів на небезпеку. Адже кожен, хто не перебуває на лікуванні у закладі і приходить з двору, може бути інфікованим.Стосовно аварійного стану. В Україні триває реалізація інфраструктурних проєктів за рахунок державних коштів. Зараз медичний заклад працює над планом реконструкції та добудови приймально-діагностичного відділення. Коли закінчиться вся документаційна робота, розпочнеться ремонт. Витрачати державні кошти на “точковий” ремонт, а згодом це все руйнувати, бо буде проведено капітальний ремонт закладу – не вбачаю у цьому доцільності. Невдовзі буде проведена реконструкція та добудова закладу, передбачається також оновлення обладнання. Якби жінка підійшла з цим запитанням до мене, я б пояснив, що ремонт заплановано і він відбудеться”, – каже головний лікар Бережанської районної центральної лікарні Василь Вридник.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Файне місто