Рожеве озеро, Дністер та Шацьк: куди поїхати відпочивати цього літа

30.05.2020 20:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Т1 Новини

Туризм поступово «відходить від карантину». З 15 червня українці, ймовірно, зможуть сісти на літак та полетіти на відпочинок за кордон. Експерти кажуть, в пріоритеті цьогоріч і місцевий туризм, який через кризу може стати значно економнішим. Зокрема, українським турфірмам радять здешевлювати вартість турів.

Начальник управління туризму Тернопільської ОДА Ростислав Яцків наголошує, зниження ціни не має вплинути на якість послуг. В тур, до прикладу, можна включати базові елементи, а решту – пропонувати за додаткову оплату.

Серед популярних пропозицій – рожеві озера на Херсонщині. Лемурійське озеро вважається цілющим курортом. Грязі водойми сертифіковані та допущені до використання як лікувальний і косметичний засіб.

У селі Григорівка, неподалік якого розташоване озеро, активно розвивається сільський “зелений” туризм. Там є садиби, які готові приймати туристів. За проживання у сільському будиночку доведеться заплатити від 100 гривень за добу з особи. В багатьох помешканнях є душ, Інтернет, особиста кухня та телевізор. За окрему платню власник садиби може приготувати сніданок, обід чи вечерю.

Чекають туристів і на Шацьких озерах. Екскурсоводи переконують, екологічно чистішого місця в Україні годі й шукати. До того ж, такого великого скупчення озер в Європі ніде немає. Ні в Польщі. ні в Німеччині.

Шацькі озера – це не тільки пасивний відпочинок на пляжі, кажуть місцеві екскурсоводи. Є й екзотичніші варіанти. Наприклад, популярний маршрут “Поліські джунглі”, який проходить по диких озерах.

Відпочити влітку можна і на Тернопільщині. У туристів попитом користуються сплави на катамаранах річками Дністер, Серет. За день там люди проходять в середньому 20-25 км – це 5-6 год на воді. Решту часу можна витратити на вивчення пам’яток та неспішний релакс на природі.

На особливу увагу заслуговують і пам’ятки у каньйонах Подністров’я, які колись слугували культовими об’єктами. Переважно це печери на стрімких схилах, у важкодоступних місцях, захованих природою від людського ока. Найбільш відомими є печерні храми у селах Монастирок та Стінка.

Куди саме помандрувати – вирішувати вам. Проте майбутнім туристам радять не забувати дотримуватись звичних нам вже правил – мити руки, користуватись антисептиком й уникати скупчень людей.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Т1 Новини