На Тернопільщині масово тестуватимуть людей на імунітет до COVID-19

02.06.2020 15:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

На Тернопільщині розпочнуть масово тестувати людей на імунітет до коронавірусу. Про це повідомили під час брифінгу головна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук.

Так, наприкінці травня до області завезли тест-систему для обстеження на коронавірус методом ІФА. Такий аналіз допомагає виявити антитіла до COVID-19.

«Це означає, що люди мають певний рівень імунітету до коронавірусної інфекції. Ми отримали ще 10 тест-систем і вже готові до тестування окремих категорій населення, що визначені алгоритмом Міністерства охорони здоров’я України», — зазначила Оксана Чайчук.

Спершу тестуватимуть людей, які контактували із зараженими на коронавірус та працювали у вогнищі захворюваності. Зокрема, йдеться  про медиків, працівники Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС тощо. Згодом, усі охочі також зможуть пройти тестування у лікувальних закладах, в яких закупили ІФА-апарати.

До слова, головна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук наголошує, що процес тестування лише почався, тому з часом усі люди в області зможуть здати аналіз на антитіла до коронавірусу.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews