Уже кілька років житель Кореччини не може повернути пай, яким компанія «АГРООРГ» користується завдяки «липовим» документам

03.06.2020 15:17   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: RvNews

Нещодавно ми писали про дуже «щедрі» виплати за оренду паїв компанією «АГРООРГ» у Корецькому районі на Рівненщині.

Жителі сіл Головниця, Світанок, Крилів та інших населених пунктів Кореччини вже добре знають, що криється під гучними обіцянками директора підприємства Олександра Губіна.

Аби зрозуміти, які «підводні камені» приховує ТОВ «АГОРРОГ», ми поспілкувалися з орендодавцем Миколою Жильчуком.

62-річний чоловік, інженер-електрик за професією, проживає у селі Світанок. Від своїх рідних Микола Іванович успадкував два земельні паї. У 2015 році здав один з них в оренду Олександру Губіну, про що вже неодноразово пошкодував.

Як розповідає Микола Жильчук, через хворобу рідних майже десять років тому він повернувся жити у рідне село Світанок, де народився та виріс.

– Троє членів моєї сім’ї були особами з інвалідністю першої групи – батько, брат та сестра. У 1988 році така сім’я на Рівненщині була єдиною. Окрім цього, через декілька років в колгоспі травмувалася й бабуся, а тому матері доводилося тягнути все на собі. У 2009 році мама захворіла, тоді я переїхав жити в рідне село. Так, за кілька років доглянув та поховав рідних й успадкував від них два паї. Оскільки коштів не було, то тримав корову й жив, здаючи молоко. Одну із земельних ділянок переоформив одразу, а ще одну трохи пізніше через нестачу фінансів,– поділився Микола Жильчук.

Спершу чоловік користувався землею, однак згодом вирішив віддати один пай компанії «АГРООРГ», бо виникли проблеми зі здоров’ям.

– Через проблеми зі спиною у 2015 році я, на жаль, більше не міг працювати на полі. З’явилася нагода здати землю в оренду Олександру Губіну. Усі деталі обговорював із його «правою рукою» в селі Світанок – Ніною Ковальчук. Оскільки я вложив у переоформлення паю своїх 800 гривень, то Ніна обіцяла, що кошти мені підприємство поверне, однак не так сталося, як обіцялося, – пояснив Микола Жильчук.

За словами чоловіка, якщо «АГРООРГ» бере вже переоформлену земельну ділянку, то зобов’язується повернути орендодавцю витрачені гроші. Але Микола Жильчук їх так і не отримав. Окрім цього, документи з його підписом в підприємстві підробили на свій лад.

– Я кажу: «Ніно, де мої гроші?». На що у відповідь почув: «Я Губіна запитаю». Згодом помічниця директора «АГРОРГу» заявила мені, що кошти Губін відмовляється повернути. Мене це, звісно, обурило. Але не тільки той факт. Згодом я дізнаюся, що договір про співпрацю, який був підписаний мною у 2015 році, дивним чином продовжено ще на рік. Виявляється, що цифру «5» дуже легко виправили на «6». Після цього я попросив повернути мою землю, оскільки давати її в оренду таким людям принципово не захотів. Документи мені не повертали два роки, а з цей час без мого відома переробили їх, як забажали. Внаслідок таких махінацій вийшло, що моєю землею вони мають право користуватися сім років. Саме тому тепер її не віддають, – розповів Микола Жильчук.

Чоловік також зауважив, що вирішив більше не давати пай в оренду, оскільки «АГРООРГ» регулярно годує орендодавців обіцянками про збільшення платні за користування землею, але ціна вже кілька років стоїть на місці.

– Я прошу «АГРООРГ» віддати пай. Це не моя земля, а батька, який отримав інвалідність внаслідок атомної бомби. Це земля моєї бабусі, яка стала інвалідом у колгоспі. Це земля матері, яка усю сім’ю на собі тягнула. Тому сьогодні я прошу по-людськи віддати пай, який заслужили мої рідні. А якщо Губін таки не дослухається, то зустрінемося в суді, – додав Микола Жильчук.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews