У Тернополі відбувся флешмоб «Ми разом!» діти з інвалідністю - це в першу чергу діти!»

03.06.2020 20:43   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: TeNews

1 червня у Міжнародний день дітей на офіційній сторінці Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю тернополяни побачили відеоролик, який створили з малюнків дітей. 38 малюнків прислали діти на заклик співробітниць центру. Коментує одна з ініціаторок події Олена Коваль, організатор культурно-дозвіллєвої діяльності Центру: "Я дуже хочу, щоб здорові діти сприймали дітей з інвалідністю рівними собі, щоб між ними налагоджувались дружні відносини, не було б прив'язки до інвалідності, а діти б товаришували між собою, тому що іх єднає дитинство. Дитинство немає обмежень! Дитинство одне для всіх!" 

На малюнках, які діти прислали у відповідь на заклик прийняти участь у флешмобі ""Ми разом!" Діти з інвалідністю - це в першу чергу діти!" зображені різні діти, у тому числі і діти з інвалідністю, на візочках, але більшість малюнків присвячена темі єднання усіх дітей у грі, у колі.  Яскраві і позитивні малюнки будуть прикрашати стіни центру та сторінки дитячого журналу. Побачити їх зможуть вихованці центру після 22 червня.

Організатори флешмобу рух "Життя Без Меж" та Тернопільський обласний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю.

Міжнародний день захисту дітей у світі відзначають щорічно починаючи з 1956 року. Ініціатором цього свята стала Генеральна Асамблея ООН. В Україні цей день відзначають вже 22 роки поспіль. 1 червня у першу чергу намагаються привернути увагу захисту прав дітей, покращення їх благополуччя. 

Наталя Шкляр, фахівець зв’язків з громадськістю: "Варто зазначити, що незважаючи на присутність статусу інвалідності, усі діти вважаються рівними між собою.

Не варто робити різниці між ними. Адже дитинство одне у всіх! І в цей день хочеться взятися усім за руки і промовити: "Ми Разом!" Ми щиро вдячні усім, хто долучився до нашого флешмобу! Хочеться висловити подяку творчій майстерні "Акварельки", дитячому дошкільному закладу №3, дитячій студії "Дивотворчики", учням молодших класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Тернополя та усім діткам, які відправили нам частинку свого серця!"

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews