Ситуація ускладнюється: на Тернопільщині посилять карантин?

05.06.2020 22:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Реально

На Тернопільщині ускладнилася епідемічна ситуація з коронавірусом. 20 нових випадків COVID-19 додалося позаминулої доби, 14- минулої ЗЗ.

Нині на стаціонарному лікуванні коронавірусної інфекції в області перебуває більше сорока людей, – каже начальник управління охорони здоров’я Володимир Богайчук. За його словами, підвищився рівень захворюваності через послаблення карантину.

“Цими днями ми виявляємо в області по двадцять нових випадків. Бачимо, що є підйом захворюваності. Але порівняно з іншими областям, в нас набагато краща ситуація. У Чернівецькій області дуже багато людей потрапляє у стаціонар. В нас сьогодні на  стаціонарі – 41 людина. Це говорить про те, що ми даємо раду з інфікованими у нашому регіоні. Але оцей підйом захворюваності – наслідок того, що люди до кінця не розуміють, що є сьогодні коронавірус, що він не покинув нашого краю. На вулиці люди фактично ігнорують і засобами індивідуального захисту, і санітарно-епідеміологічними правилами. Думаю, що найближчим часом можливе збільшення кількості хворих. Якщо ми будемо бачити, що йде негативна тенденція, то будемо посилювати карантин. Дуже важливо, щоб люди зрозуміли, що карантинні заходи – це насамперед для їхньої безпеки. Ми бачимо, що є випадки зараження навіть через покупки продуктів».

 

Нині на Тернопільщині триває третій етап адаптивного карантину. Відтак ряд галузей відновили роботу. У разі стрімкого збільшення кількості хворих, обмеження карантину посилюватимуть.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Реально